Η ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, μετά τις περσινές της παραγωγές στη Knot Gallery και στον Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Mr and Mrs Discobolos, Akhmatova –T avener Kουπλέ) , συνεχίζει την έρευνα της γύρω από το διάλογο του μοντέρνου οπερετικού ρεπερτορίου με τα ψηφιακά μέσα, παρουσιάζοντας τη λυρική performance “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα”. Το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μεταμορφώνεται σε σκοτεινή, ενήλικη δημιουργία, με τη μουσική του σύγχρονου Αμερικανού συνθέτη Gary Bachlund. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα πεθαίνει γιατί δεν έχει άλλη επιλογή …ή μήπως έχει; Ποιό ειναι το μέγεθος της ατομικής μας ευθύνης, ελέγχοντας τη μοίρα μας; Τελικά αποτελούμε τα θύματα ή τους θύτες; Ενα συγκινητικό μελόδραμα, επίκαιρο όσο ποτέ, ξεδιπλώνει τις πτυχές του-βαθιά ανθρώπινες, βαθιά πολιτικές. Στον ομώνυμο ρόλο, η σολίστ της ΕΛΣ Σοφία Κυανίδου.

Ο αμερικανός συνθέτης και λυρικός τραγουδιστής Gary Bachlund γεννήθηκε στο Λος Άντζελες το 1947, όπου σπούδασε όπερα, πιάνο και σύνθεση στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Η οπερατική του καριέρα περιλαμβάνει κυρίως βαγκνερικούς ρόλους στα μεγαλύτερα θέατρα της Αμερικής (Metropolitan Theatre, Chicago Lyric Opera κτλ) και της Γερμανίας (Deutsche Oper Berlin). Πλέον αφιερώνει το χρόνο του στη σύνθεση, εξερευνώντας κυρίως το έργο ποιητών του 18ου -19ου αιώνα, και στη διδασκαλία στη Civic Light Opera του Λος Άντζελες.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Θέμελη Γλυνάτση, συνιδρυτή και υπεύθυνο θεατρικού προγραμματισμού της Knot gallery, σχετικά με το φεστιβάλ GrimmKnot.