Το Εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει τη παράσταση “Το κάστρο της ροδιάς, το καράβι με τα παραμύθια και τα ροδοσποράκια” τη Κυριακή 11 Μαΐου. Στην παράσταση συμμετέχουν 22 κούκλες και κινούμενα σκηνικά ενώ είναι επενδυμένη με ζωντανή μουσική (φυσαρμόνικα).

Έργο αντιπολεμικό, που τονίζει τις δυσκολίες που φέρνουν στη ζωή μας οι “μεγάλοι υπεύθυνοι” προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν χρήματα, δόξα και εξουσία.

Παράλληλα όμως τονίζει τη δύναμη της ένωσης των ηρώων μας και η γέφυρα που φτιάχνουν, ντυμένη με ευχές, τραγούδια και ελπίδες, γίνεται σύμβολο μόνιμης υπόσχεσης συμφιλίωσης και ειρήνης.

Ένας παππούς, ποιητής και εφευρέτης, φτιάχνει ένα καράβι γεμάτο όνειρα και παραμύθια. Συναντά το μικρό δρακάκι και του χαρίζει ένα κάστρο από ρόδι και άλλο ένα από κολοκύθα. Εμφανίζονται τα μικρά ροδοκολοκυθοσποράκια, που παίζουν ασταμάτητα, κάνουν τρέλες, αγαπιούνται.

Η ζωή έτσι κυλάει όμορφα γύρω τους, κάθε στιγμή είναι γεμάτη χαρά και έμπνευση για παιχνίδι. Κάποιος όμως που ζηλεύει την τόση ομορφιά αρχίζει να θέλει να την καταστρέψει και να την εκμεταλλευτεί.

Θα τα καταφέρει;