«Ξέσκεπος Ουρανός»: Αναλόγιο – αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Μελίνας Αποστολίδου

Νίκος Καζαντζάκης

Σε μορφή αναλογίου θα ακουστούν αποσπάσματα από τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τη δράση «Ξέσκεπος Ουρανός», σε σκηνοθετική επιμέλεια Μελίνας Αποστολίδου, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 20:30, στον Χώρο υποδοχής (Φουαγιέ) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Σε μορφή αναλογίου θα ακουστούν αποσπάσματα από τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη: Αναφορά στον Γκρέκο, Ασκητική, Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος, Ταξιδεύοντας: Ιταλία – Αίγυπτος – Σινά – Ιερουσαλήμ – Κύπρος – Ο Μοριάς, Τερτσίνες.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου» η οποία λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου»). Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Στη δράση αυτή συμπεριλαμβάνεται οργανωμένη ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου» από τον επιμελητή της έκθεσης, αρχαιολόγο Ευάγγελο Χαριτόπουλο, η οποία θα προηγηθεί του  αναλογίου και θα ξεκινήσει στις 19:30.

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Πιστεύω στην καρδιά του ανθρώπου, το χωματένιο αλώνι, όπου μέρα και νύχτα παλεύει ο Ακρίτας με τον Θάνατο. “Βοήθεια!” κράζεις Κύριε, “Βοήθεια” κράζεις Κύριε και ακούω.

Μακάριοι όσοι ακούν και χύνονται να σε λυτρώσουν, Κύριε, και λεν “Εγώ και Συ μονάχα υπάρχουμε”.
Μακάριοι όσοι σε λύτρωσαν, σμίγουν μαζί σου, Κύριε, και λεν “Εγώ και Συ είμαστε ένα”.» Μελίνα Αποστολίδου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.