Η Snehta γίνεται για δέκα ημέρες ένα σύγχρονο salon με ζωγραφικά έργα, κολλάζ, γλυπτά, κατασκευές, μικρογλυπτά, εκδόσεις και αντικείμενα 60 σύγχρονων καλλιτεχνών.

Η έκθεση KYPSELIAN SALON θα έχει τη μορφή εικαστικού happening στο οποίο τα έργα των καλλιτεχνών θα διατίθενται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ιδιαίτερες τιμές. Έλληνες και διεθνείς εικαστικοί θα παρουσιάσουν το έργο τους σε μια έκθεση που παίρνει τη μορφή ενός συλλογικού project, μιας αποτύπωσης και ενός διαλόγου της καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρακτικής στην πόλη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, θα είναι μια ευκαιρία συνεύρεσης αλλά και συνύπαρξης διαφορετικών εγχειρημάτων και καλλιτεχνικών τοποθετήσεων.

Τα έσοδα που αναλογούν στο Snehta θα διατεθούν αποκλειστικά για τη λειτουργία του και την υποστήριξη των δράσεων του στη γειτονιά της Κυψέλης.

KYPSELIAN SALON ομαδική έκθεση στη Snehta

“Untitled”, Pencil on paper,(20x15cm) Nikos Mantzios

Στο κοινό πλαίσιο του Salon, θα λάβει χώρα και η ανοιχτή συζήτηση «KYPSELIAN REFLECTIONS (Fokionos v.1) – A PANEL DISCUSSION» την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 12:00 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, που θα εξετάσει τρόπους με τους οποίους πολιτισμικοί διαχειριστές, καλλιτεχνικές ομάδες, μεμονωμένοι καλλιτέχνες και τοπικοί φορείς λειτουργούν μέσα στην κοινότητα της Κυψέλης. Θα διερευνηθούν οι έννοιες της συνεργασίας, του κοινού πλαισίου δράσεων ή τρόπων συνύπαρξης, κριτικές τοποθετήσεις και προβληματισμοί, καθώς επίσης και σκέψεις για τη βιωσιμότητα και τις μελλοντικές δράσεις τους.

Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει μια προσπάθεια για τη χαρτογράφηση των δράσεων και τη τοποθέτησή τους στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η συζήτηση αυτή είναι ένα κάλεσμα για την κριτική τοποθέτηση στις σύγχρονες προκλήσεις στις οποίες καλείται να απαντήσει η γειτονιά της Κυψέλης.

Το πάνελ βρίσκεται υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί σύντομα.