“La strada” της ομάδας FlyTheatre στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

Μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Φεντερίκο Φελίνι

Όταν ένα έργο κλασικό απασχολεί στο πέρασμα του χρόνου, όταν προκαλεί τον πειραματισμό, τότε σίγουρα οδηγούμαστε προς μια νέα «γέννηση».

Η ομάδα FlyTheatre (Κατερίνα Δαμβόγλου – RobinBeer) μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του «Frida Κι Άλλο» σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και παρουσιάζει το “La strada” (1954), τη βραβευμένη με  Όσκαρ ταινία, του θρυλικού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι.

Στη μεταπολεμική Ιταλία, ένας πλανόδιος καλλιτέχνης, ο βίαιος Ζαμπανό, αγοράζει για τις ανάγκες των ατραξιόν του, την κόρη μιας φτωχής αγρότισσας. Η ευαίσθητη και ονειροπαρμένη Τζελσομίνα, ανέχεται με χαμόγελο τις εκρήξεις και την απάνθρωπη συμπεριφορά του. Οι αλλεπάλληλες περιπλανήσεις και κακουχίες τους θα κορυφωθούν με τη σύγκρουση του Ζαμπανό και του «Τρελού», ενός ευαίσθητου ακροβάτη, και τότε η Τζελσομίνα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα μείνει μαζί του ή αν θα πάρει τη μοίρα στα χέρια της.

Η ιστορία ξετυλίγεται βήμα-βήμα μέσα από την αθώα ματιά της Τζελσομίνα και τις παρεμβάσεις – σχόλια του ίδιου του Φελίνι. Η κωμωδία μπλέκεται με το δράμα σε μια παράσταση που συνδυάζει τους κώδικες του σωματικού θεάτρου με τη σύγχρονη τεχνολογία και το animation.  Οι FlyTheatre εμπνέονται από την ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη  για να δημιουργήσουν ένα ερευνητικό θέατρο αξιώσεων με απώτερο στόχο την αφήγηση μιας αρχετυπικής ιστορίας σε μια νέα σκηνική γλώσσα.

Συντελεστές

Μετάφραση, Διασκευή: (FlyTheatre) Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία: (FlyTheatre) Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer
Σχεδιασμός Ήχου και Εικόνας: (FlyTheatre) Robin Beer
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Στίχοι τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνικά: Ερμίνα Αποστολάκη
Κοστούμια: Νατάσα Σταματάρη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μιχάλης Βαλάσογλου, Σοφία Μαραθάκη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνος Mωραΐτης, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Ρόζα Προδρόμου, Γιώργος Σύρμας, Εριφύλη Στεφανίδου, Απόστολος Ψυχράμης

Φωτογράφος παράστασης: Κάρολ Τζάρεκ

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 13 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.