Τραγούδια και μελοποιημένη ποίηση του Ελληνισμού της Μεσογείου σε μια μουσικοθεατρική παράσταση για ένα τραγουδιστή, μία ηθοποιό και δύο μουσικούς.

Η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Μαθές συνοδεία μουσικών και οπτικού υλικού επισκέπτονται με αγάπη και σεβασμό τα ιερά και τα όσια του Ελληνικού Τραγουδιού από το ρεμπέτικο και παραδοσιακό στο «ελαφρό» και «λαικό» μας τραγούδι της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Μεσογείου. Τραγούδια για την πατρίδα και τον έρωτα, την ξενιτιά και τους αγώνες, το χωρισμό αλλά και την ανατολή που χαράζει …

H παράσταση είναι αφιερωμένη στην Τζένη Καρέζη. Τιμώντας την Τζένη Καρέζη, φέτος 20 χρόνια απο τότε που έφυγε, συμπεριλαμβάνονται σημαντικά τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο που είχε τραγουδήσει μοναδικά η μεγάλη ηθοποιός.

Προβλέπεται έκθεση κοστουμιών & φωτογραφιών της Τζένης Καρέζη στο φουαγιέ (ευγενική παραχώρηση απο το Ιδρυμα Τζένη Καρέζη) και προβολή ανέκδοτου υλικού από την τελευταία παράσταση της στην Επίδαυρο – ώς Ιοκάστη στον Οιδίποδα Τύραννο.(από το αρχείο του Ειλισσού).

Τα έσοδα απο τη συναυλία θα ενισχύσουν το «Ιδρυμα Τζένη Καρέζη» που έχει ώς αποστολή την ανακουφιστική φροντίδα ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις www.jkf.gr