“Learn to Swim”: Η νέα ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, μια «βουτιά» στην καρδιά του καλοκαιριού

Καθίσταται η κολύμβηση συνώνυμο της μάθησης; Αυτό επιχειρεί να απαντήσει η ομαδική έκθεση "Learn to swim", υπενθυμίζοντας πως δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε να κολυμπάμε

8 Ιουλίου 2021
- 31 Ιουλίου, 2021

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ομαδική έκθεση “Learn to Swim”. Η ανθρώπινη εξέλιξη είναι έννοια συνυφασμένη με αυτήν της συνεχόμενης ροής, της ρευστότητας και της μετάβασης από το νερό στην ξηρά, από την πλεύση στο βάδισμα.

Το επιταχυνόμενο λίκνισμα του σώματος -όταν αυτό βρεθεί στο υγρό στοιχείο- ή αλλιώς, η κολύμβηση, είναι αντίδραση που πηγάζει ενστικτωδώς στον άνθρωπο από εμβρυϊκή ηλικία. Εφόσον η κολύμβηση είναι μια έμφυτη επιθυμία που δημιουργείται πριν ακόμα από αυτήν για περπάτημα, θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτό το βαθύτερο αρχέγονο ένστικτο σαν ένα μέρος της εξελικτικής διαδικασίας;

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο η εννοιολογική αναδρομή στον όρο της κολύμβησης όταν πρόκειται για την περιγραφή μιας δύσκολης κατάστασης, δίνοντας έτσι μια προέκταση πέραν της φυσικής αντίδρασης και άσκησης του σώματος, σε ένα γνωσιακό σύστημα αντιμετώπισης δυσκολιών και αντίληψης της πραγματικότητας.

Τζένη Κωδωνίδου
Ηώ Αγγελή

Καθίσταται λοιπόν η κολύμβηση συνώνυμο της μάθησης; Αυτό επιχειρεί να απαντήσει η ομαδική έκθεση “Learn to swim”, δανειζόμενη τον τίτλο της από το ομώνυμο έργο του Νίκου Μόσχου. Με περιπαικτική διάθεση και σε κλίμα αναστοχασμού της σεζόν που τελειώνει, οι συνεργάτες της γκαλερί προσεγγίζουν τις έννοιες της εξέλιξης και του πειραματισμού μέσω μιας δροσερής ματιάς που προσκαλεί τον θεατή να «βουτήξει» μαζί τους στην καρδιά του καλοκαιριού, υπενθυμίζοντας πως δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε να κολυμπάμε!

Γιώργος Αυγέρος
Γιάννης Αδαμάκης
Νίκος Μόσχος

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ηώ Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Βασιλική Κούκου, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Μόσχος, Σοφία Παπακώστα, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, Μαρία Φιλοπούλου, Μανώλης Χάρος, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Νατάσσα Πουλαντζά
Ιωάννα Ράλλη
Μαρία Φιλοπούλου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διάρκεια έκθεσης: 8 – 31 Ιουλίου 2021

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00

Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πλατεία Κολωνακίου 20, Αθήνα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.