Λεμονιά

Η βραβευμένη παράσταση θεάτρου κούκλας από την ομάδα τέχνης Νεύμα

Το εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει για άλλη μία φορά τη βραβευμένη παράσταση κουκλοθεάτρου «Λεμονιά» που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από την ομάδα τέχνης Νεύμα την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Η Λεμονιά, είναι η ιστορία μιας γιαγιάς που ξεκινά να ζυμώσει ψωμί και τελικά χρησιμοποιεί το ζυμάρι που μόλις έχει φτιάξει για να δημιουργήσει μ’ αυτό έναν καινούργιο μικρόκοσμο που θέλει να μοιραστεί. Καταφέρνει να κάνει σύντροφο της ένα εύπλαστο αλλά και πολυσύνθετο υλικό (το ζυμάρι) που μοιράζεται και το οποίο τελικά τη μαγεύει και την ταξιδεύει. Η Λεμονιά έχει ζυμώσει ως τώρα σε πολλές πλατείες, θέατρα και σχολεία, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε 7 διεθνή φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και έχει διακριθεί δύο φορές. Η παράσταση έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στο 22nd International Festival of Theaters (Σερβία, Σεπτέμβρης 2015) και στο Izmir International Puppet Days 2015 (Μάρτιος, 2015).

Η θεατρική ομάδα τέχνης Νεύμα δημιουργήθηκε το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται, για έναν περιοδεύοντα θίασο, του οποίου το ερευνητικό πεδίο εργασίας περιλαμβάνει κυρίως το χώρο της μιμικής τέχνης. Διερευνά το χειρισμό αντικειμένων και δουλεύει πάνω στο παραδοσιακό κουκλοθέατρο εμπλουτίζοντας το με παραδοσιακές και μη παραδοσιακές μορφές, στοιχεία με μάσκα, καταλήγοντας τις περισσότερες φορές σε παραστάσεις δίχως λόγο που απευθύνονται σ’ όλους και μπορούν να ταξιδεύουν και στο εξωτερικό.

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση αυτής της τέχνης. Διατηρεί τη μοναδική θεατρική σκηνή στην Αθήνα, αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στο κουκλοθέατρο. Δικές του παραγωγές, αλλά και κουκλοπαραστάσεις από όλον τον κόσμο, φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του οργανώνει για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015 παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες και για ενήλικο κοινό.

Συντελεστές

Σύλληψη και εμψύχωση κούκλας: Ευαγγελία Νικηφόρου
Κατασκευή: Στάθης Μαρκόπουλος, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελένη  Αλεξίου
Επεξεργασία ήχου: Χρήστος Αλεξόπουλος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €
tags / Παιδί

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ