Η Λένα Διβάνη μιλά στην ΠΥΡΝΑ για το brain drain

«Μητριά Πατρίδα: Τα νιάτα της Ελλάδας το βάζουν στα πόδια»

H συγγραφέας και ιστορικός Λένα Διβάνη ανανεώνει και φέτος το ραντεβού της με το κοινό της Πύρνας κάθε Πέμπτη από 9 Μαϊου έως και 6 Ιουνίου, στις 19.00, με μία σειρά ομιλιών με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μητριά Πατρίδα: Τα νιάτα της Ελλάδας το βάζουν στα πόδια».

Πρόκειται για ένα ακανθώδες θέμα για το οποίο πολύς λόγος γίνεται στα χρόνια της κρίσης, το λεγόμενο και brain drain, που θα προσεγγίσουμε στην ιστορική του διάσταση: θα μιλήσουμε αναλυτικά για τις ιστορικές συνθήκες οι οποίες οδήγησαν τα νιάτα της Ελλάδας, που ανυπομονούσαν να μορφωθούν, να δημιουργήσουν, να επιχειρήσουν ή απλώς να επιζήσουν, στο εξωτερικό.

Από την προεπαναστατική περίοδο θα ταξιδέψουμε νοερά στην κατάρρευση της χώρας με τον πρώτο οικονομικό έλεγχο στα τέλη του 19ου–αρχές του 20ού αιώνα, κι από κει πριν από τον εμφύλιο μέχρι τη χούντα και το σήμερα που ζούμε την κρίση. Στο επίκεντρο, η κινηματογραφική απόδραση για το Παρίσι του ανθού καλλιτεχνών, διανοούμενων και επιστημόνων με το πλοίο Ματαρόα το 1945.

Όλο το πρόγραμμα της Πύρνας είναι διαθέσιμο στο www.pyrna.gr ανά κατηγορία εκδήλωσης αλλά και ημερολογιακά, με συνεχείς ενημερώσεις.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

90 €
- 104 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.