Η Λένα Πλάτωνος παρουσιάζει για πρώτη φορά το project της “Lenaura” στο ΚΠΙΣΝ

Αναβίωση κομματιών από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία αλλά και παρουσίαση του νέου της project

Η πρωτοποριακή μουσικός και συνθέτρια Λένα Πλάτωνος έρχεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου σε μια συναυλία που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η τραγουδοποιός, μαζί με τον Γιάννη Παλαμίδα και την Αθηνά Ρούτση, αναβιώνει κομμάτια από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία, σε μία μουσική αναδρομή που κατακλύζεται από τη χαρακτηριστική μελωδικότητα και τη συναισθηματική φόρτιση των τραγουδιών της. Κομμάτια από τους εμβληματικούς δίσκους Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα, Μάσκες Ήλιου και Σαμποτάζ θα μεταφέρουν το κοινό κατευθείαν στη μαγεία, αλλά και στο ιδιότυπο, γεμάτο συγκίνηση σύμπαν της Πλάτωνος.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά live το dance project της, Lenaura, που ετοίμασε μαζί με τον επί πολλά χρόνια στενό συνεργάτη της, Stergios T. Βασικά χαρακτηριστικά των κομματιών αποτελούν οι έντονοι χορευτικοί ρυθμοί, τα μινιμαλιστικά φωνητικά και η συνθετική αντιμετώπιση που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα μοτίβα ενός κλασικού χορευτικού τραγουδιού. Ανάμεσα σε αυτά η dance διασκευή για το «Νανούρισμα μέσα στην καταιγίδα» του Τσαϊκόφσκι, ερμηνευμένο στα ρωσικά από την Αλμπίνα Ζαχαριάδου.

Επί σκηνής θα βρίσκεται και ο Κλέων Αντωνίου – με τον οποίο η Πλάτωνος έχει συνεργαστεί στο άλμπουμ Μάσκες Ήλιου – ενώ τη συναυλία πλαισιώνουν τα ευφάνταστα visuals του Κωνσταντίνου Νησίδη.

Συντελεστές

Λένα Πλάτωνος, φωνητικά, πιάνο-πλήκτρα
Stergios T. (Στέργιος Τσιρλιάγκος), programming-sound design-πλήκτρα
Κλέων Αντωνίου, πλήκτρα-φωνητικά

Ερμηνεύουν οι: Γιάννης Παλαμίδας, Αθηνά Ρούτση, Αλμπίνα Ζαχαριάδου
Visuals: Κωνσταντίνος Νησίδης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.