“Light is calling” στο Μικροσκοπικό Θέατρο για δύο παραστάσεις

LIGHT IS CALLING

Μία συναυλία για φωνή και τσέλο με έργα συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα

Η σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου και η τσελίστρια Fabiola Ojeda, την Παρασκευή 17 Μαΐου και το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στο Μικροσκοπικό Θέατρο της Αναστασίας Λύρα στην Πλάκα, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τα πιο γνωστά έργα των: John Tavener, Louis Andriessen, Pēteris Vasks και Michael Gordon.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα, τα οποία παρουσιάζονται σε πανελλήνια πρώτη: “Light is calling”, του Michael Gordon, για σόλο τσέλο και προηχογραφημένο υλικό, “La Voce” του Louis Andriessen, για σόλο τσέλο με απαγγελία, “Lament for Phaedra”, για φωνή και τσέλο του John Tavener, καθώς επίσης και τα ιδιαίτερα απαιτητικά έξι τραγούδια του John Tavener σε ποίηση της Anna Akhmatova.

Η μυστικιστική ατμόσφαιρα του Μικροσκοπικού Θεάτρου απόλυτα ταιριαστή με την συγκλονιστική μουσική των Tavener, Vasks, Andriessen και Gordon, προμηνύει μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Βιογραφικό Fabiola Ojeda

Η Χιλιανή τσελίστα Fabiola Ojeda είναι μία πολύπλευρη καλλιτέχνης και καθηγήτρια βιολοντσέλου. Σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ατλάντας (Η.Π.Α). Ήταν μαθήτρια του Καθηγητή Marcio Carneiro στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold (Γερμανία) και είναι απόφοιτος του Μουσικού Πανεπιστημίου Muenster, όπου εργάστηκε ως βοηθός του καθηγητή Matias de Oliveira Pinto καθώς και στο Julius Stern Institut στο Βερολίνο. Έχει παρακολουθήσει “Master Class” με τους καθηγητές Anatoly Krastev, Maria Kliegel, Collin Carr, Antonio Meneses και Jaap ter Linden.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μέλος  της Συμφωνικής Ορχήστρας Columbus (GA) και στην Γερμανία της  Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Muenster. Επίσης έλαβε μόνιμη θέση καθηγήτριας στην Σχολή Μουσικής και Τέχνης στο Bielefeld.

Η Fabiola έχει λάβει 1ο βραβείο για νέους καλλιτέχνες στον διαγωνισμό βιολοντσέλου της κοινότητας στην Ατλάντα και βραβεύτηκε επίσης από τον “Yehudi Menuhi Live Music Now” στην Γερμανία.

Από το 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ως πρώτο τσέλο της Παιδική Σκηνής. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής καθώς και με τους Έλληνες συνθέτες Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Κυπουργός, Γιώργος Κουρουπός και Θεόδωρος Αντωνίου.

H Fabiola διδάσκει βιολοντσέλο στο Ωδείο Κοdaly και Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

Βιογραφικό Ρωξάνης Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και το Διεθνές Ωδείο Αθήνας και πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, κάτοχος Master of Music in Advanced Musical Studies, Opera Studies από το Royal Holloway του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σοπράνο στην παγκόσμια πρώτη της ηλεκτροακουστικής όπερας του Νίκου Χαριζάνου «Το βλέμμα της Τυφλότητας» (2004), το ρόλο της Rosina, “La finta semplice”, W.A. Mozart (Opera Studio ΕΛΣ 2013), το ρόλο της Lucinda, “L’amante di tutte”, Baldassare Galuppi, (Opera Studio ΕΛΣ 2014). Το 2016 σε συνεργασία με τους Jean Cassies και Georges Villard πρωταγωνίστησε στην Opera-Cabaret παράσταση «Αχ, Ρωξάνη!!…» στο θέατρο Χυτήριο υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), τη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα της Όπερας της Rijeka και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.