Μια παράσταση για το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα

Ο Άγγελος και η Ζωή, δύο νέοι που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μοτοσικλέτα, συμπορεύονται στη ζωή και τους δρόμους του κόσμου. Αναπνέουν μαζί, γνωρίζουν νέους τόπους, ανακαλύπτουν την ελευθερία, και μαθαίνουν να κινούνται με ασφάλεια, γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν.

Με κεντρικό σύνθημα «Το κράνος σου πάει #to kranos soy_paei» η θεατρική παράσταση «Live love ride», ανοίγει φέτος για πρώτη φορά στο κοινό, το κοινωνικό θέμα των νέων που πέφτουν καθημερινά θύματα της ασφάλτου.

Στόχος της παράστασης είναι να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους θεατές για το «εθνικό ζήτημα», το πρόβλημα των τροχαίων στην Ελλάδα, να ενισχύσει την πρόληψη και να μεταδώσει την τραγική διάσταση που κρύβεται πίσω από την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, πέρα από τα στατιστικά στοιχεία και τους απρόσωπους αριθμούς.

Το έργο, το οποίο πραγματεύεται το θέμα της οδικής ασφάλειας μέσω της αγάπης και της επαφής των νέων με τη μοτοσικλέτα, βασίζεται σε αφηγήσεις και μαρτυρίες μοτοσικλετιστών και των οικογενειών τους.

Την προσπάθειά μας για την ευαισθητοποίηση των εφήβων και νέων στα θέματα της οδικής ασφάλειας υποστηρίζουν οι φορείς: Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας – Πάνος Μυλωνάς (ΙΟΑΣ), Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή»,  Το Χαμόγελο του Παιδιού, κ.α.

Ο Στρατής Πανούριος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Σπούδασε Σκηνοθεσία  θεάτρου στο Εργαστήρι Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου το 2004, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού. Επίσης, είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου  το 1993 και του Εργαστηρίου Νέων Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων το 1992, υπό τη διεύθυνση του Στρατή Καρρά. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Πάτρας, Αγρινίου, Κέρκυρας, στο Δημοτικό Θέατρο του Fasano στην Ιταλία, καθώς και σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Η παράσταση αφιερώνεται σε όλους τους νέους που δεν πρόλαβαν να γευτούν τη χαρά της ζωής, αλλά άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο: «Live now – Love the trip – Ride with safety».

Συντελεστές

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος
Επιμέλεια Κίνησης: Θέμης Βλάχος
Σχεδιασμός Φώτων: Στάθης Σάλτας
Μουσική : Στρατής Πανούριος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγέλικα Σταυροπούλου, Τηλέμαχος Γ. Τσώλης
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Γεωργιάδης
Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη, Αρτίνα Γκέτση
Παραγωγή: «Κοχύλι» Καλλιτεχνικός Οργανισμός

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.