Η κολλεκτίβα καλλιτεχνών Slavs and Tatars παρουσιάζει στο Αrt Space Pythagorion στη Σάμο από τις 20 Ιουλίου έως και τις 10 Οκτωβρίου 2013 την έκθεση που τιτλοφορείται “Long Legged Linguistics”, με έργα και εγκαταστάσεις ειδικά μελετημένα για το συγκεκριμένο χώρο.

Τα έργα των Slavs and Tatars εστιάζουν πολύ συχνά στο θέμα “γλώσσα”. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο τίτλος του φετινού τους έργου είναι “Long Legged Linguistics”. Η γλώσσα ορίζει καταρχάς την ταυτότητα ενός συνόλου και βοηθάει στην επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ των μελών του. Όμως η γλώσσα μπορεί να είναι ταυτόχρονα πολλά περισσότερα.

Οι Slavs and Tatars μέσω του έργου που παρουσιάζουν ευνοούν μια πιο ελεύθερη προσέγγιση του θέματος. Με φαντασία και πρωτότυπο τρόπο φέρνουν τον παρατηρητή σε επαφή με ένα πλέγμα από διαφορετικές έννοιες και σύμβολα. Στο έργο τους χρησιμοποιούν ως μέσα το χιούμορ και την παρωδία, αλλά και ιδιωματικές εκφράσεις. Επίσης, το ερώτημα: “τελικά τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις;” φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που παρουσιάζουν το θέμα τους.

Τα έργα τους είναι πλούσια σε υλικά και χρώματα και αντλούν έμπνευση από την τοπική εικονογραφία της Ευρασίας, που είναι ο τόπος γεωγραφικής καταγωγής τους. Ωστόσο, πρέπει οι επισκέπτες να έχουν υπόψη τους ότι μέρος του concept της ομάδας αυτής, είναι να μην φανερώνει ποτέ λεπτομέρειες για την ακριβή ταυτότητα και την προέλευση των έργων τους, καθώς οι συλλογές τους είναι διαπολιτισμικές.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.slavsandtatars.com, στο λογαριασμό τους στο twitter και στη σελίδα τους στο facebook