Στα πλαίσια του κύκλου Ambassadors, η Frown Tails παρουσιάζει στις 2 Μαρτίου μια παρουσίαση/συζήτηση με τους καλλιτέχνες Anja Kirschner και David Panos. Οι καλλιτέχνες θα προβάλουν αποσπάσματα του νέου τους εν εξελίξει project “Look, the palace is collapsing!”. Η συζήτηση με το κοινό που θα ακολουθήσει θα καταγραφεί και θα αποτελέσει μέρος του project.

Η πρόσφατη δουλειά των Kirschner & Panos εστιάζει στην ιστορική σχέση της πολιτικής οικονομίας με τα πολιτισμικά σχήματα, καθώς και στη σχέση τέχνης και ταξικών δυνάμεων. Το έργο τους The Empty Plan (2010) διερευνά τη θεωρία και πρακτική του Brecht στις δριμείες ιστορικά συγκυρίες των δεκαετιών από το 1930 μέχρι το 1950 και το The Last Days of Jack Sheppard (2009) εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην κερδοσκοπική οικονομία και την άνθιση του fiction στην Αγγλία κατά τις αρχές του 18ου αιώνα.

Αυτήν την περίοδο οι Kirschner & Panos βρίσκονται στην Ελλάδα δουλεύοντας πάνω στο “Look, the palace is collapsing!”. Το συγκεκριμένο φίλμ, απορρίπτοντας τις παρερμηνεύσεις πάνω στις οποίες χτίζεται ο μύθος του ευρωπαϊκού φιλελληνισμού,
εξετάζει τις σχέσεις ανάμεσα στο χρήμα, την αναπαράσταση και τη σκέψη, όπως αυτές διαμορφώνονταν στην αρχαιότητα. Ερευνώντας διεξοδικά τις θεμελιώδεις σχέσεις της εμπορικής παραγωγής με την αφηρημένη γνώση και αισθητική, επιδιώκουν να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητες πολιτικής και πολιτιστικής φαντασίας στον καιρό της τεχνοκρατίας, του εθνικισμού και της λιτότητας.

Οι Kirschner & Panos απέσπασαν το 2011 Jarman Award. Στις πρόσφατες ατομικές τους εκθέσεις συγκαταλέγονται οι Transmission Gallery, Glasgow (2012), Staatsgalerie Stuttgart (2011), Kunsthall Oslo (2011) and Chisenhale Gallery, London (2009). Η δουλεία τους έχει επίσης συμπεριληφθεί στο Βρετανικό Art Show 7 (2010/11) κι έχουν προγραμματίσει ατομική έκθεση στη Secession, στη Βιέννη.