Η Loreena McKennitt έρχεται να σαγηνεύσει με τις μεθυστικές της μελωδίες στο Ηρώδειο

Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής από το «Το ξωτικό των κέλτικων ήχων»

Πλησιάζουν οι μέρες για τις εμφανίσεις της Καναδής αγαπημένης καλλιτέχνιδας της world/ethnic/folk μουσικής, Loreena McKennitt, στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Γης – Τετάρτη 26 Ιουνίου) και στην Αθήνα (Θέατρο Ηρώδου Αττικού – Πέμπτη 27 Ιουνίου). Η Loreena, που αποδεδειγμένα αγαπά το ελληνικό κοινό, θα βιντεοσκοπήσει τη συναυλία της Αθήνας, για λόγους προώθησης κι ως εκ τούτου, ανακοίνωσε μία σειρά από εκπλήξεις που θα συμβούν σ’ αυτή την εμφάνιση κι έχουν να κάνουν με special guests που θα εμφανιστούν στη σκηνή μαζί με την ίδια και το πενταμελές συγκρότημά της.

Αν υπάρχει καλλιτέχνης που να αναμιγνύει ιδανικά την κέλτικη, τη folk, τη world και την pop μουσική, δημιουργώντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα, αυτή είναι σίγουρα η Καναδή Λορήνα ΜακΚέννιτ, ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο κοινό, με δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεων, μεγάλα διεθνή βραβεία, πολυεπίπεδες διακρίσεις αλλά και πλούσια ανθρωπιστική δράση.

Με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές της ύστερα από 10 χρόνια και ισάριθμα χρόνια από τις εμφανίσεις της στη χώρα μας, έρχεται να σαγηνεύσει και πάλι το κοινό με τις μεθυστικές της μελωδίες, την Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Κάθε συναυλία της Λορήνα ΜακΚέννιτ , με τα  σπάνια παραδοσιακά όργανα που χρησιμοποιεί και τα αρώματα μουσικής από την παράδοση των Κελτών αλλά και της Μέσης Ανατολής, είναι μια μοναδική εμπειρία. Το «ξωτικό» από τον Καναδά έρχεται επιτέλους ξανά στην Ελλάδα και κανείς πραγματικός μουσικόφιλος δεν θα απουσιάσει.

Ειδικά για τη συναυλία του Ηρωδείου, λοιπόν, στην σκηνή θα βρίσκονται οι περίφημοι Έλληνες δεξιοτέχνες μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί της στο τελευταίο της άλμπουμ, με τίτλο “Lost souls”. Συγκεκριμένα, θα είναι για κάποια τραγούδια επί σκηνής, ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα), ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι) αλλά κι ο Χάιγκ Γιαζιτζιάν (ούτι), ο οποίος αν και Συριακής καταγωγής, ζει πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Επίσης, ο διάσημος κιθαρίστας, Pavlo Simtikidis, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής (από την Καστοριά), αλλά γεννήθηκε και διαμένει στο Τορόντο του Καναδά. Ο Pavlo (όπως είναι ευρέως γνωστός), παίζει κιθάρα μ’ ένα folk στυλ που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική μουσική με τη latin, βάζοντας με pop πινελιές. Έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από δέκα δίσκους κι έχει βραβευτεί επανειλημμένως για το έργο του.

Εκτός αυτών όμως, στην μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς, καλεσμένη για να παίξει βιολί, θα είναι και η πολυβραβευμένη συνθέτης και μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία έχει συνεργαστεί με μία πλειάδα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά κυρίως έχει γράψει πολλά, σημαντικά soundtrack, για ελληνικές και ξένες ταινίες, με πιο σημαντική στιγμή την «Πολίτικη Κουζίνα», την πιο επιτυχημένη –εισπρακτικά- ελληνική ταινία όλων των εποχών στον κινηματογράφο.

Η συναυλία στο Ηρώδειο, αναμένεται να είναι μία εμπειρία ζωής και η Loreena McKennitt θα φροντίσει γι’ αυτό. Τα εισιτήρια που έχουν απομείνει είναι ελάχιστα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

25 €
- 90 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.