Μια ημέρα αφιερωμένη στους πρόσφυγες με βραβευμένες ταινίες, συναυλίες & bazaar

«Γιατί η αλληλεγγύη μας είναι δυνατότερη απ΄τις βόμβες τους»

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο απέναντι στα καραβάνια των ανθρώπων που φεύγουν διωγμένοι από τις πατρίδες τους, είναι απαραίτητο να γίνει και δικιά μας υπόθεση να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη.

Μια πρωτοβουλία νέων κινηματογραφιστών της Ελλάδας, με τη συνεργασία του Luben οδήγησε στο να στηθεί το Louder Than Bombs Fest με τη φιλοδοξία να συνδράμει βοηθώντας τόσο άμεσα, οικονομικά και στην πράξη, αλλά και ανοίγοντας το ζήτημα των προσφύγων  σε ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο ακροατήριο ανθρώπων, με στόχο να  ενημερωθούν περισσότεροι και να προσφέρουν, να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους. Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο χώρο του Fuzz Live Music Club αφιερώνεται μια μέρα αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

Με μια σειρά από προβολές βραβευμένων κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους από νέους δημιουργούς, ένα συναυλιακό πρόγραμμα και bazaar. Με όλα τα έσοδα του φεστιβάλ θα αγοραστούν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, αντικείμενα πρώτης ανάγκης και οτιδήποτε χρειάζονται συλλογικότητες που φιλοξενούν ή βοηθούν πρόσφυγες (Ενδεικτικά: Κατάληψη Νοταρά 26, Στέκι Μεταναστών, διάφορες πρωτοβουλίες στα ελληνικά νησιά) σε όλη τη χώρα.

Όλες οι αναγκαίες αποδείξεις και τα παραστατικά θα αναρτηθούν φανερά από τη σελίδα μετά τις αγορές των προϊόντων. Καλείται επίσης οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να βοηθήσει και να βοηθηθεί να επικοινωνήσει και να ενημερώσει για την ως τώρα δράση της καθώς και για τις υπάρχουσες ανάγκες, καθώς και οποιονδήποτε αλληλέγγυο να φέρει στον χώρο του φεστιβάλ είδη πρώτης ανάγκης.

Ακολουθεί το line up του φεστιβάλ:

Φοίβος Δεληβοριάς
Νατάσσα Μποφίλιου & Θέμης Καραμουρατίδης
Μαριέττα Φαφούτη

Zebra Tracks
The Noise Figures
The Jaguar Bombs
307 Jam Squad
The Snails

& Dj sets

Aκολουθεί το πρόγραμμα των προβολών:

45 Βαθμοί” του Τζώρτζη Γρηγοράκη
Σύκο” του Νικόλα Κολοβού
Joanna” του Παναγιώτη Φαφούτη
Κουτί” της Κατερίνας Γιαννακοπούλου
Βόλτα” της Στέλλας Κυριακοπούλου
Χαμομήλι” του Νεριτάν Ζιντζιρία
Dye” του Γιώργου Τελτζίδη

Λίγα λόγια για τις ταινίες που θα προβληθούν:

«45 Βαθμοί» του Τζώρτζη Γρηγοράκη. 14′
Μια μητρόπολη έτοιμη να εκραγεί. Ένας άνδρας μεταλλάσσεται υπό το οικονομικό βάρος. Η κατάσταση είναι οριακή. Τα όρια πολύ λεπτά.

«Σύκο» του Νικόλα Κολοβού. 14′
Η τελευταία επιθυμία της Ελένης, λίγο πριν πεθάνει, είναι ένα σύκο. Ο Κώστας πάει σε μια συκιά και στην προσπάθειά του να κόψει το σύκο πέφτει και σπάει το πόδι του. Ο χρόνος είναι λίγος και ο Κώστας γέρος. Με το σύκο στο χέρι περνά δύσκολες στιγμές μέσα στην απρόβλεπτα σκληρή φύση ώσπου να γυρίσει σπίτι και να εκπληρώσει την τελευταία ευχή της αγαπημένης συζύγου του.

«Κουτί» της Κατερίνας Γιαννακοπούλου. 12′
Ένας άνδρας, μία έγκυος γυναίκα, η Κ. και ένα ξύλινο κουτί, μέσα σε ένα σπίτι. Η Κ. εγκλωβισμένη στο ξύλινο κουτί και στις διαθέσεις του Άνδρα. Ακόμα και αν το κουτί σπάσει, δε μένει ποτέ άδειο.

«Το Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία. 15′
Είναι μόνη της. Ο κόσμος των ζωντανών είναι μακριά, ενώ ο κόσμος των νεκρών μυρίζει χαμομήλι.

«Joanna» του Παναγιώτη Φαφούτη. 9′
Η Joanna κατεβαίνει κάθε μέρα στο λιμάνι για να βρει την αγάπη.

«Bόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου. 11′
Μαμά και κόρη ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας για να καταλήξουν στα βόρεια προάστια. Η Νίνα νομίζει ότι πάει βόλτα.

«Dye» του Γιώργου Τελτζίδη. 25′
Προϊόντα τηλεπώλησης, θεωρίες συνομωσίας, τριχόπτωση, σύστημα πυραμίδας, σπρέι πύκνωσης μαλλιών, καλοκαίρι. Ο Παναγιώτης, ο Νίκος και η Φανή είναι μια οικογένεια που ζει στην Αθήνα. Από πάνω τους υπάρχει ένα διαμέρισμα που νοικιάζουν στο Ρασίντ. Όταν ξαφνικά παρουσιαστεί μια ευκαιρία πώλησης του διαμερίσματος, ο καθένας θα κληθεί να διαλέξει μεριά, με τα όρια ανάμεσα στο θύτη και το θύμα να είναι δυσδιάκριτα.

Στο χώρο του Fuzz θα λειτουργήσει φιλανθρωπικό bazaar κοσμημάτων από το Πριγκιπώ και την Cat Black.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.