I love Athens… at Christmas Time

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από όλο τον κόσμο αλλά και soundtracks διάσημων ταινιών

Ε ναι λοιπόν, εμείς αγαπάμε την Αθήνα τον χειμώνα, την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και φυσικά τα Χριστούγεννα! Γι’ αυτό θα βγούμε στους δρόμους της πόλης και θα το τραγουδήσουμε…

Μια έμπνευση της στιγμής και η απάντηση στην ερώτηση «πώς θα μπορούσα να προσφέρω στην πόλη μου σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς», οδήγησε την Έλλη Πασπαλά σε ένα παιχνίδι λέξεων με αφετηρία το διάσημο τραγούδι του Cole Porter “I love Paris”. Οι οδηγίες του παιχνιδιού, απλές. Αντικαθιστούμε τη λέξη Paris με τη λέξη Athens και όσο περισσότερο τραγουδάμε τόσους περισσότερους λόγους ανακαλύπτουμε για να αγαπάμε την πόλη μας. Τα μέλη της Underground Youth Orchestra, υπό την διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, αποδείχθηκαν οι καταλληλότεροι συνοδοιπόροι για το εγχείρημα, ενώ η ενορχήστρωση του David Lynch ολοκλήρωσε τη συνταγή. Το τραγούδι “I love Athens” ηχογραφήθηκε, έγινε βιντεοκλίπ, και αποτελεί το σύνθημα μιας περιοδείας που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος. Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συναυλία, και έπεται συνέχεια…

Αν αγαπάτε κι εσείς την Αθήνα, ελάτε να τραγουδήσουμε δυνατά “I love Athens”, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από όλο τον κόσμο αλλά και soundtracks διάσημων ταινιών.

Στο διάλειμμα οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας του Παντελή Κονσολάκη (Picon photography) με θέμα την Underground Youth Orchestra, που θα φιλοξενείται μόνο την ημέρα της συναυλίας στο φουαγιέ του β΄ ορόφου.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

The Underground Youth Orchestra
Η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 2010 και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το καλοκαίρι του 2012 έκανε την πρώτη επίσημη παρουσία της συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης και στο Φεστιβάλ Δήμου Λουτρακίου. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βενεζουέλας την άνοιξη του 2013 πραγματοποίησε συναυλία-εκδήλωση για το διεθνούς φήμης εκπαιδευτικό-κοινωνικό σύστημα ορχηστρών El Systema. Τον Σεπτέμβριο του 2013 έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, στην Αρχαία Ολυμπία. Τον Οκτώβριο του 2014 πραγματοποίησε συναυλία στην Αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής. Τον ίδιο μήνα παρουσιάστηκε αφιέρωμα στην ορχήστρα στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Πρωινή Ενημέρωση». Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 40 επίσημες εμφανίσεις.

Η Ορχήστρα έχει συνεργαστεί με την Έλλη Πασπαλά, με τη σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού, με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη.

Τα 35 μέλη της Ορχήστρας είναι σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 12-24 ετών. Το σχήμα συμπληρώνεται από τρείς επαγγελματίες μουσικούς που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση της ορχήστρας. Την λειτουργία της ορχήστρας για το 2015 στηρίζει με δωρεά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.