Λίγες μέρες ακόμα απομένουν για την έκθεση “In the Realm of the Senses”, την πρώτη μονογραφική έκθεση της Lynda Benglis στην Ελλάδα

Παρουσιάζονται περισσότερα από 30 έργα, μεταξύ αυτών και ορισμένα εμβληματικά όπως το "Baby Contraband"

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ παρουσιάζει την πρώτη μονογραφική έκθεση της Lynda Benglis (γεν. 1941) στην Ελλάδα, μια χώρα που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή και την πορεία της καλλιτέχνιδας.

Υπό την επιμέλεια του συγγραφέα, κριτικού και ιστορικού τέχνης Δρ. David Anfam, η έκθεση In the Realm of the Senses είναι αφιερωμένη στην αυθεντική και πολύπλευρη παραγωγή της ελληνικής καταγωγής Benglis και αφορά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα 50 χρόνων, από το 1969 έως σήμερα. Παρουσιάζονται περισσότερα από 30 έργα, μεταξύ αυτών και ορισμένα εμβληματικά όπως το Baby Contraband (1969).

Τα έργα έχουν επιλεγεί ώστε να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των υλικών που χρησιμοποιεί και της εικονογραφίας της Benglis, δίνοντας το αποτέλεσμα μιας μίνι ρετροσπεκτίβας. Η Ελλάδα έχει υπάρξει μια μόνιμη μούσα στην πλούσια φαντασία της Benglis. Το έργο της διαποτίζεται από το μεσογειακό σκηνικό, την ελαφρότητα και έναν επιβλητικό αισθησιασμό που συχνά φέρνει στο προσκήνιο έμμεσες αναφορές στην Ελλάδα, όπως εμφανίζονται στο Fanfarinade (1979).

Η έκθεση In the Realm of the Senses δοξάζει μια καλλιτέχνιδα που ξεκίνησε ως πρόδρομος του μεταμοντερνισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και συνεχίζει να δημιουργεί με μια χαρούμενη γονιμότητα στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Συντελεστές

Επιμέλεια: Δρ. David Anfam

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.