”Madder and Madder and Hotter and Hotter”: Η έκθεση φωτογραφίας που ανατρέχει στις μαζικές διαδηλώσεις για τον George Floyd

Madder and Madder and Hotter and Hotter

Άνθρωποι που έζησαν και κατέγραψαν τα γεγονότα και καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν σε δεύτερο χρόνο σε αυτά μέσω του έργου τους

19 Μαΐου 2021
- 19 Ιουνίου, 2021

Το 1927 – Art Space παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας ”Madder and Madder and Hotter and Hotter: Η εξέγερση για τον George Floyd” από την Τετάρτη 19 Μαΐου έως το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021.

Μέσα από φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, video και ακουστικές εγκαταστάσεις, η έκθεση ”Madder and Madder and Hotter and Hotter” ανατρέχει στις μαζικές διαδηλώσεις για τον George Floyd, το 2020 στην Αμερική, και επιχειρεί να συμβάλλει στην κατανόηση της μακράς ιστορίας της φυλετικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Madder and Madder and Hotter and Hotter
© Owen Rogers

Η έκθεση σχεδιάστηκε το φθινόπωρο του 2020 ως μία άμεση ανταπόκριση στα γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική από τον Μάιο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς.

«Αναζητήσαμε ανθρώπους που έζησαν και κατέγραψαν τα γεγονότα, που θέλησαν να μοιραστούν τα αρχεία και τις εμπειρίες τους, αλλά και καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν σε δεύτερο χρόνο σε αυτά μέσω του έργου τους. Ερευνήσαμε ιστορικά αρχεία προκειμένου να κατανοήσουμε τις ρίζες της οργής της Αφροαμερικανικής κοινότητας που κατέκλυσε επί μήνες τους δρόμους. Το σύνολο αυτών των αναζητήσεων αποτελεί το υλικό του ”Madder and Madder and Hotter and Hotter”.»

Madder and Madder and Hotter and Hotter
© Mila Tenaglia

Μετά από επανειλημμένες αναβολές λόγω πανδημίας, η έκθεση πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Floyd, λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη του αστυνομικού Derek Chauvin, με τις δολοφονίες Αφροαμερικανών πολιτών να συνεχίζονται, και την αστυνομική βία στην Ελλάδα να αυξάνεται. Φιλοδοξεί να μεταφέρει το πνεύμα, τις αντιφάσεις και τα αιτήματα των διαδηλώσεων, και να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου και σκέψης σχετικά με τους μηχανισμούς μέσω των οποίων θεσμοθετούνται και διαιωνίζονται οι φυλετικές και κοινωνικές ανισότητες.

*Cover Photo: © Fejzullah Sadiku

Συντελεστές

Συμμετέχοντες: Andreas Arnold & Mr Reed, Francesca Magnani, Giuseppe Malpasso, Jenny Marketou, Owen Rogers, Fejzullah Sadiku, Mila Tenaglia, Carmen Griffin Whiip, Marcelo Woloski

Έρευνα/Επιμέλεια: Ακτίνα Σταθάκη
Παραγωγή: Between the Seas

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Τετάρτη 19 Μαΐου – Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή | 17.00 – 21.00, Σάββατο | 13.00 – 17.00

*Απαραίτητο το ραντεβού στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 211.414.0970. Μέγιστος αριθμός ατόμων στο χώρο: 8.

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.