Το 1927 – Art Space παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας ”Madder and Madder and Hotter and Hotter: Η εξέγερση για τον George Floyd” από την Τετάρτη 19 Μαΐου έως το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021.

Μέσα από φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, video και ακουστικές εγκαταστάσεις, η έκθεση ”Madder and Madder and Hotter and Hotter” ανατρέχει στις μαζικές διαδηλώσεις για τον George Floyd, το 2020 στην Αμερική, και επιχειρεί να συμβάλλει στην κατανόηση της μακράς ιστορίας της φυλετικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Madder and Madder and Hotter and Hotter

© Owen Rogers

Η έκθεση σχεδιάστηκε το φθινόπωρο του 2020 ως μία άμεση ανταπόκριση στα γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική από τον Μάιο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς.

«Αναζητήσαμε ανθρώπους που έζησαν και κατέγραψαν τα γεγονότα, που θέλησαν να μοιραστούν τα αρχεία και τις εμπειρίες τους, αλλά και καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν σε δεύτερο χρόνο σε αυτά μέσω του έργου τους. Ερευνήσαμε ιστορικά αρχεία προκειμένου να κατανοήσουμε τις ρίζες της οργής της Αφροαμερικανικής κοινότητας που κατέκλυσε επί μήνες τους δρόμους. Το σύνολο αυτών των αναζητήσεων αποτελεί το υλικό του ”Madder and Madder and Hotter and Hotter”.»

Madder and Madder and Hotter and Hotter

© Mila Tenaglia

Μετά από επανειλημμένες αναβολές λόγω πανδημίας, η έκθεση πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Floyd, λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη του αστυνομικού Derek Chauvin, με τις δολοφονίες Αφροαμερικανών πολιτών να συνεχίζονται, και την αστυνομική βία στην Ελλάδα να αυξάνεται. Φιλοδοξεί να μεταφέρει το πνεύμα, τις αντιφάσεις και τα αιτήματα των διαδηλώσεων, και να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου και σκέψης σχετικά με τους μηχανισμούς μέσω των οποίων θεσμοθετούνται και διαιωνίζονται οι φυλετικές και κοινωνικές ανισότητες.

*Cover Photo: © Fejzullah Sadiku