«Ο χορός με τη σκιά του Μάνου Χατζιδάκι»: Μια συνάντηση με τη ζωή και το έργο του κορυφαίου συνθέτη

Άγνωστες λεπτομέρειες και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα

Η πολιτική διάσταση της ιστορικής διάλεξης για το ρεμπέτικο στη μεταπολεμική Αθήνα. Ο λήσταρχος Μπαρμπούλας στην «Οδό Ονείρων». Το τανγκό με τη Μαρί Μπελ στο Παρίσι. «Μια γνήσια χίπικη στιγμή» του στη Νέα Υόρκη. Το έργο του για το οποίο ήθελε να γράψει λιμπρέτο ο Τζον Λένον. Το επεισοδιακό τέλος της καριέρας του στο Χόλιγουντ. Το κοστούμι σε στυλ Μάο και η «Μπαλάντα τού Τσε». Οι συνθέσεις του με στίχους του Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Το δώρο – έκπληξη του Γιάννη Μόραλη. Τα Χριστούγεννα με τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Τρίτο Πρόγραμμα. Το παρασκήνιο της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο όπου και ο φιλιππικός εναντίον της «Αυριανής». Η τελευταία του συνέντευξη και η ιστορία που γέννησε «Τα τραγούδια της αμαρτίας». Οι διασκευές των τραγουδιών του από τους μεγάλους της τζαζ έως τους σύγχρονους Αμερικανούς ράπερ.

Και άλλα πολλά, σε μια πρωτότυπη συνάντηση με τον δημοσιογράφο Φώτη Απέργη, με το ρυθμό μιας ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.