“Mare Liberum”: Η έκθεση φωτογραφίας του Γιώργη Γερόλυμπου στην γκαλερί Σκουφά

Ο τίτλος της ενότητας οφείλει την πατρότητά του στον Ολλανδό πατέρα του Διεθνούς Δικαίου Hugo Grotius

H γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργη Γερόλυμπου με τίτλο “Mare Liberum” την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 19:30. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Οκτωβρίου 2019.

«Ο τίτλος της ενότητας οφείλει την πατρότητά του στον Ολλανδό πατέρα του Διεθνούς Δικαίου Hugo Grotius (1583-1645). Ο Grotius εισήγαγε το θεσμό των Χωρικών Υδάτων, θεωρώντας ότι πέραν μιας απόστασης από τα παράλια, η θάλασσα ανήκει σε αυτόν που την ταξιδεύει.

Μακριά και απελευθερωμένη από οποιαδήποτε κτητικότητα, εθνική, τοπική ή ιδιωτική, πέραν από κάθε χρήση για τη μεταφορά, τη διακίνηση, την αναψυχή ή τον βιοπορισμό, η θάλασσα μας ταξιδεύει και μόνο όταν την κοιτούμε.

Το βλέμμα μας πλανάται ώρες ολόκληρες κατά μήκος της γραμμής του ορίζοντα και ο νους μας επισκέπτεται χιλιάδες μέρη, πρόσωπα, συναισθήματα, στιγμές. Για το δικό του δημιουργικό ταξίδι ο καλλιτέχνης αναφέρει, “Κοιτάζοντας τη θάλασσα, νιώθω, επιστρέφουμε στον τόπο μας. Εκεί, είμαστε ελεύθεροι”».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.