Την Τετάρτη 9 Ιουλίου, η Μαρίζα Ρίζου με την μπάντα της θα εμφανιστεί στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αστική Εταιρεία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα “Με οδηγό το διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη” με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η μοναδική Μαρίζα Ρίζου παρέα με την 7μελή μπάντα της, θα προσφέρουν μια αναζωογονητική jazz εμπειρία, από μια φωνή με τόση ένταση και drive που συναρπάζει και παρασύρει στο τριπ μιας υπέροχης γιορτής.

Η Μαρίζα επιλέγει να τραγουδήσει Aretha Franklin, Frank Sinatra, Nina Simone, Ella Fitzgerald, Michael Buble, μαζί με δικά της κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ, “Γλυκό Πρωί”. Δημιουργεί ένα μουσικό πρόγραμμα που ισορροπεί ανάμεσα στην ποιότητα της Jazz και την εξωστρέφεια της Swing, χαρίζοντας χαμόγελα και πολύ χορό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες νέων παιδιών με διαβήτη καθώς και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου για το κοινό, ενώ η εκδήλωση θα λήξει με συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας Mαρίζας Ρίζου. Εκτός των άλλων γνωστοί καλλιτέχνες θα δώσουν το μήνυμα τους για τον διαβήτη.

Τη συναυλία ανοίγει η τραγουδοποιός Δήμητρα Μαστορίδου.

Η Μαρίζα Ρίζου από το πρώτο της κιόλας κομμάτι, μας έμαθε πώς χορεύεται η «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα» του Φοίβου Δεληβοριά. Ερμήνευσε με τέτοια συμπυκνωμένη δύναμη και θηλυκότητα το «Πόσο Λυπάμαι» που μας καθήλωσε και κατέκτησε τα ραδιόφωνα όλης της χώρας με το «Μια Άλλη Ευτυχία». Μας χάρισε το πιο “Γλυκό Πρωί” της ελληνικής δισκογραφίας και μας απέδειξε ότι η αισιοδοξία είναι μεταδοτική. Ακούς τη μουσική, σιγά σιγά στροβιλίζεσαι στο ρυθμό της και πριν ακόμα το καταλάβεις, χορεύεις.

17.00- 19.00 – ενημέρωση κοινού , μετρήσεις κοινού
19.00 – 20.00 -επιστημονικές ομιλίες
20.00 – συναυλία Μαρίζας Ρίζου με δωρεάν είσοδο για το κοινό.