Η παιδική σκηνή του Φούρνου επανέρχεται για μία ακόμα χρονιά με στόχο να διασκεδάσει, να ψυχαγωγήσει και να προσφέρει στους μικρούς της φίλους μία πρώτη επαφή με το θέατρο. Η παράσταση «Μάρκος ο Γάτος», ένα έργο ειδικά γραμμένο για τον Φούρνο, για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών, επιστρέφει για 6η χρονιά.

Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία-Φλώρα. Δεν έχει παράπονο για τίποτα. Όμως, όλα στη ζωή του αλλάζουν όταν η κυρία-Φλώρα βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού της & αποφασίζει να το κρατήσει. Ο Μάρκος φοβάται ότι μέρα με τη μέρα χάνει την αφεντικίνα του, η οποία πλέον φροντίζει και το σκυλάκι. Για να την ξανακερδίσει προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι.

Με μηνύματα για την ευαίσθητη σχέση γονιού με παιδί ειδικά μετά τον ερχομό ενός μικρού αδελφού, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση με χιούμορ, μουσική, κούκλες και δύο ηθοποιούς το έργο προσφέρει τρυφερές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.