“Masks & the Oceanic”: μια έκθεση φωτογραφίας του Αλέξη Βασιλικού

Αλέξης Βασιλικός

Δύο παράλληλες πραγματικότητες μέσα από τη φωτογραφία

Στην τελευταία ατομική του έκθεση ο Αλέξης Βασιλικός παρουσιάζει τις σειρές Masks και Oceanic στις οποίες καταπιάνεται με δύο παράλληλες πραγματικότητες μέσα από τη φωτογραφία.

Αλέξης Βασιλικός

Από τη μια πλευρά την σειρά Masks συνθέτουν εξαιρετικά επεξεργασμένα αφηρημένα έργα, κατασκευασμένα στην ουσία από μετα-εικόνες οι οποίες παραπέμπουν από τη μία στα παραδοσιακά αναλογικά φωτογράμματα και από την άλλη στην αφηρημένη ζωγραφική και είναι φτιαγμένα από υλικό όπως σφάλματα, γρατσουνιές, σκόνη, θόρυβο ή φως, στοιχεία τα οποία συνήθως οι φωτογράφοι απομακρύνουν κατά την επεξεργασία των εικόνων και τα οποία θεωρούνται ατέλειες ή σκουπίδια γίνονται εδώ το πρωτογενές υλικό για αυτούς τους άκρως αφηρημένους φωτο-πίνακες.

Από την άλλη πλευρά η σειρά Oceanic είναι μια σειρά από βαριά επεξεργασμένες εικόνες τοπίων με αναφορές στον Ρομαντισμό οι οποίες περιστρέφονται γύρω από την ιδέα του ωκεάνιου αισθήματος, μια φράση που επινοήθηκε από τον Romain Rolland για να περιγράψει την αίσθηση της ένωσης ως ένα με το σύμπαν.

Αλέξης Βασιλικός

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.