Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει ένα Ανοιξιάτικο Camp κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών σε δυο τριήμερους κύκλους. Ο Α’ κύκλος θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Απριλίου και ο Β΄κύκλος θα πραγματοποιηθεί τη βδομάδα μετά το Πάσχα, στις 15, 16 και 17 Απριλίου.

Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στις Α’-Β’, Γ’-Δ’ και Ε-ΣΤ’ τάξεις του δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Ηρακλειδών, ενώ θα οργανωθούν τρία ολιγομελή τμήματα από 12 έως 14 παιδιά ανά τμήμα.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στους μικρούς φίλους η ευκαιρία να αναπτύξουν διερευνητικές νοητικές ικανότητες σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και άτυπης μάθησης. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, σ’ ένα ήρεμο και χαρούμενο χώρο, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο θαυμαστό κόσμο της επιστήμης και των μαθηματικών με όχημα την τέχνη, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικών, φιλολόγων και εικαστικών και με υπεύθυνο μουσειοπαιδαγωγό για κάθε τμήμα. Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί και διαλείμματα για κολατσιό και γεύμα.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του MathemARTics Camp:

08:00 – 9:00: Προσέλευση- καλωσόρισμα

09:00 – 10:30

Μαθηματικά σαν Παιχνίδι ( Α’-Β’ δημοτικού)
Παιχνίδια Λόγου & Σκέψης (Γ’-Δ’ δημοτικού)
Εικαστικά (Ε-ΣΤ΄ δημοτικού)

10:30-11:30: Κολατσιό – ομαδικό παιχνίδι

11:30-13:00
Παιχνίδια Λόγου & Σκέψης ( Α’-Β’ δημοτικού)
Εικαστικά (Γ’-Δ’ δημοτικού)
Μαθηματικά σαν Παιχνίδι (Ε-ΣΤ΄ δημοτικού)

13:00 – 14:00
Γεύμα-ομαδικό παιχνίδι

14:00 – 15:30
Εικαστικά ( Α’-Β’ δημοτικού)
Μαθηματικά σαν Παιχνίδι (Γ’-Δ’ δημοτικού)
Παιχνίδια Λόγου & Σκέψης (Ε-ΣΤ΄ δημοτικού)

15:30-16:00
Αφήγηση παραμυθιού

Όλα τα γεύματα (κολατσιό, μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς και το προσωπικό του μουσείου φροντίζει για το υγιεινό σερβίρισμά του στα παιδιά.

Μαθηματικά σαν Παιχνίδι 
Αποστόλης Παπανικολάου, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών.
Άρης Μαυρομμάτης, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών.

Παιχνίδια Λόγου και Σκέψης 
Βάλια Λουτριανάκη, κλασική φιλόλογος (DEA, Paris IV-Sorbonne) και υποψήφια διδάκτορας του τομέα Παιδαγωγικής με πεδίο έρευνας τη «Ρητορική και τη δημιουργική σκέψη ως αντικείμενα διδασκαλίας».

Εικαστικά 
Ειρήνη Μπογδάνου, εικαστικός.