Tα Μπαλέτα Béjart γιορτάζουν τον Maurice Béjart για δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο

Tα Béjart γιορτάζουν τον Maurice στο Ηρώδειο

Xορογραφίες του Maurice Béjart σε μια παράσταση με 50 χορευτές των μπαλέτων της Λωζάνης με μουσική από Beethoven μέχρι Nick Cave

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης γιορτάζουν τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους και τιμούν την επέτειο των 10 χρόνων από την απουσία του χορογράφου και φιλέλληνα Maurice Béjart (1927-2007) με μια νέα παγκόσμια περιοδεία, κάνοντας τη ζωή να χορεύει!

Η μεγάλη γιορτή του χορού έρχεται για δύο βραδιές στο Ηρώδειο, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Τα Μπαλέτα Béjart συναντούν το αθηναϊκό κοινό παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα με τις χορογραφίες του Maurice Béjart, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό και τον ανάδειξε στην υπέρτατη τέχνη του 20ου αιώνα. Οι 50 χορευτές του μπαλέτου θα απογειώσουν τους θεατές σε μια παράσταση – γιορτή του χορού.

Tα Μπαλέτα Béjart γιορτάζουν τον Maurice Béjart για δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο

Η παράσταση “Béjart fête Maurice” αποθεώνει την τέχνη του χορού υμνώντας τη ζωή. Τα μπαλέτα ερμηνεύουν τις σημαντικότερες χορογραφίες της καριέρας του Maurice Béjart με πάθος, δεξιοτεχνία και αρτιότητα, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο αισθητικής. Οι μουσικές συνδυάζουν την κλασική με την τζαζ και την παραδοσιακή, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων από Beethoven, Rossini, Webern μέχρι Duke Ellington, The Residents, Ινδικά και Αφρικάνικα ακούσματα.  

Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο “t ‘M et variations…” που δημιούργησε ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Gil Roman, διάδοχος του Maurice Béjart. Ο Gil Roman υπογράφει ένα μπαλέτο όπου οι κινήσεις γίνονται λέξεις που απευθύνονται στον Maurice. Μια χορογραφία πάνω στο θέμα της αγάπης και στην εσωτερική ανάγκη για χορό. Ένα θέαμα αισθήσεων με ζωντανή μουσική επί σκηνής και συνθέσεις του Nick Cave σε συνεργασία με τον συνοδοιπόρο του στους Bad Seeds, Warren Ellis.

Δέκα χρόνια από τον θάνατο του Maurice Béjart, τα μπαλέτα συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε ολόκληρο τον κόσμο με τον καλλιτεχνικός διευθυντής Gil Roman να υπηρετεί πιστά το όραμα του δασκάλου του και δημιουργεί νέες παραστάσεις που εντυπωσιάζουν.

Πρωτοπόρος του χορού, ο Maurice Béjart ήταν αυτός που έκανε το χορό θέαμα για όλους συνδέοντάς τον με τη ζωή. Σε μια πορεία πενήντα και πλέον χρόνων δημιούργησε περισσότερες από 250 παραστάσεις με έργα όπως η  «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» και το «Μπολερό». Δεν έκρυψε ποτέ τον έρωτά του για την χώρα μας, τους ελληνικούς μύθους και συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι και το Μίκη Θεοδωράκη. «Έβγαλα το χορό από τις αίθουσες της όπερας για να τον μεταφυτεύσω στα Παλέ ντε Σπορ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Φεστιβάλ της Αβινιόν», έλεγε υπερήφανος που έκανε οικεία την τέχνη του στο ευρύ κοινό.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

25 €
- 100 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε. Ο χορός είναι μαγεία, είναι έμπνευση, σε συνεπαίρνει και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Αγαπώ ολόψυχα το χορό και σαν χόμπυ και σα θέαμα. Πρόσφατα παρακολούθησα παράσταση χορού της εθνικής λυρικής σκηνής και έκτοτε σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ. Τόσο πολύ με ενέπνευσε. Γενικά δεν περίμενα ποτέ ότι είχαμε τόσο ανεπτυγμένη αυτήν την τέχνη στην Ελλάδα. Κι όμως, αν δείτε το πρόγραμμα της λυρικής εδώ https://www.nationalopera.gr/ ανεβαίνουν τρομερές παραγωγές. Keep calm and just dance!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.