Ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της τελευταίας δεκαετίας συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας το “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons”– ένα από τα αριστουργήματα της μοντέρνας κλασικής μουσικής. Ο Max Richter ο γνωστός συνθέτης της neo-classical μουσικής δίνει δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 20.00 και στις 22.00.

Ο συνθέτης του μουσικού αυτού είδους με 6 άλμπουμ στο ενεργητικό του παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά συνεργασία με την Deutsche Grammophon.

Με μια λαμπρή καριέρα 20 περίπου ετών, συνθέσεις για κινηματογραφικές ταινίες όπως τα “Waltz with Bashir” (Χρυσή Σφαίρα στο Φεστιβάλ Καννών), “Το Νησί των καταραμένων”, “Perfect Sense”, “Lore”, “Prometheus” του Ridley Scott “Οι τελευταίες ημέρες στον Άρη” κ.α, ο Max Richter συνέθεσε μουσική για την Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Μ. Βρετανίας, το Αμερικανικό Θέατρο Μπαλέτου και τις Κρατικές Aκαδημίες Μπαλέτου της Νορβηγίας και της Ολλανδίας. Έχει λάβει πολλές βραβεύσεις και υποψηφιότητες, ενώ κορυφαία στιγμή ήταν η βράβευσή του από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσικής.

Το τελευταίο του πρότζεκτ περιλαμβάνει την μουσική για την σειρά “The Leftovers” του ΗΒΟ. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους: Tilda Swinton, Robert Wyatt, Future Sound of London.

Το “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons” θεωρείται ήδη ως ένα από τα αριστουργήματα της μοντέρνας κλασικής μουσικής. Η ανασύνθεση στο φημισμένο έργο του Αντόνιο Βιβάλντι αποτελεί μια προσωπική επανεπεξεργασία που επιτρέπει τον ακροατή να αναγνωρίζει το πρωτότυπο έργο αλλά την ίδια στιγμή να το απολαμβάνει μέσα σε ένα εντελώς νέο και εκπληκτικό φως το οποίο τον μεταφέρει σε μια άγνωστη ηχητική περιοχή.

Στην παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Richter θα συνοδεύεται από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης φέρνοντας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την λεπτή και ατομική προσαρμογή του έργου του Βιβάλντι ζωντανά, έχοντας αναδιαρθρώσει το έργο με την άρση ενός αριθμού νοτών και αναδιοργανώσει συγκεκριμένα χωρία, προσθέτοντας σαγηνευτικές ηλεκτρονικές συνθέσεις.

Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Reworks 2014