May’s Full Flower Moon Party

Tο πρώτο πάρτι με πανσέληνο στην ταράτσα του Bios

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου, το πρώτο πάρτι με πανσέληνο στην ταράτσα του Bios σημαίνει την απαρχή των καλών καιρών αλλά και την έναρξη του Bob Theatre Festival, του φεστιβάλ νεανικού θεάτρου που πλημμυρίζει το κτίριο με νέους καλλιτέχνες και νέο κοινό. Με αφορμή την ειδυλλιακή πανσέληνο, ανεβαίνουμε στην ταράτσα αμέσως μετά τις παραστάσεις και απολαμβάνουμε τη θέα και το φεγγάρι όλοι μαζί. Τη μουσική της βραδιάς επιλέγει ο Θεοδόσης Κώνστας από την ομάδα “Ha!” και το “Patari project”.

“The Full Flower Moon” είναι ένα από τα προσωνύμια της μαγιάτικης πανσελήνου, σύμφωνα με τις διάφορες φυλές Ινδιάνων που μετρούσαν το χρόνο παρατηρώντας τις εποχές και το φεγγάρι. Τα ονόματα του φεγγαριού ποικίλλαν ανάλογα με τη φυλή και έτσι η πανσέληνος του Μαΐου είναι γνωστή και ως Mother’s Moon, Milk Moon και Corn Planting Moon. Το μαγιάτικο φεγγάρι σηματοδοτεί την εποχή της αυξημένης γονιμότητας, της ευφορίας, το λιώσιμο των τελευταίων πάγων και την ανθοφορία των φυτών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.