«Με τα λόγια (γίνεται)»: 12 διεθνείς ποιητές ακούγονται μέσα από τη φωνή 5 Ελλήνων ποιητών online

Πέντε ποιήτριες και ποιητές διαβάζουν ποιήματα δώδεκα διεθνών ποιητών που αγαπούν

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 20:30 ακριβώς, στο YouTube, θα γίνει η τέταρτη διαδικτυακή εκδήλωση του «Με τα λόγια (γίνεται)» –η όγδοη του φετινού του προγράμματος– ολοκληρώνοντας την ένατη περίοδό του και δρώντας συγχρόνως ως προανάκρουσμα της επόμενης, επετειακής 10ης χρονιάς του.

Υπό τον τίτλο «5×12 ποιητ[ρι]ες», πέντε ποιήτριες και ποιητές –πολύτιμοι, σταθεροί συνεργάτες τού «Με τα λόγια (γίνεται)» και δόκιμοι μεταφραστές–, η Αντωνία Γουναροπούλου, ο Γιάννης Δούκας, η Λένα Καλλέργη, ο Στέργιος Μήτας και η Χριστιάνα Μυγδάλη, μεταφράζουν και διαβάζουν ποιήματα που αγαπούν και επέλεξαν να μοιραστούν μαζί μας αυτήν τη φορτισμένη χρονική στιγμή. Κάποια από τα ποιήματα αυτά –της Μάργκαρετ Άτγουντ, της Ελίζαμπεθ Μπίσοπ, της Έμιλυ Ντίκινσον, του Ρόμπερτ Ντάνκαν, του Ρόμπερτ Φροστ, του Τζων Φούλλερ, του Τζων Κητς, της Μαίριλυν Μονρόε, της Μαριάνν Μουρ, του Νικανόρ Πάρρα, του Κλεμέντε Ρέμπορα και της Αλφονσίνας Στόρνι– είχαν παρουσιαστεί σε παλαιότερα μεταφραστικά αφιερώματα του “Με τα λόγια (γίνεται)” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, ενώ άλλα, όχι.

Η εκδήλωση –που συμπληρώνει την καθημερινή διαδικτυακή παρουσία τού “Με τα λόγια (γίνεται)” με #έναποίημακάθεβράδυ από το αρχείο του (από το 2011 έως σήμερα) μέσω της σελίδας στο facebook και της ομάδας θα γίνει στο κανάλι “metalogiaginetai” του YouTube. Την Δευτέρα 22 Ιουνίου, λοιπόν, στις 20:30 ακριβώς (δεν θα υπάρξει ‘εισαγωγικό’ βίντεο), αναζητήστε εκεί την playlist «5 x 12 ποιητ[ρι]ες», «πατήστε» την, και αφήστε την να «τρέξει», για να παρακολουθήσετε απρόσκοπτα όλη την εκδήλωση.

Στο metalogiaginetai @ YouTube μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε, εκ των υστέρων, τις δύο προηγούμενες διαδικτυακές εκδηλώσεις τού “Με τα λόγια (γίνεται)”:

~ το αφιέρωμα “4Μ” (Πολυδούρη, Αξιώτη, Χατζηλαζάρου, Αραβαντινού), με την playlist, και
~ τα 185α γενέθλια της Έμιλυ Ντίκινσον

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.