Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης μια μοναδική εβδομάδα με τη μαγεία του πιάνου και υποδέχεται, τον Σεπτέμβριο, τρεις Piano Masters, τον Evgeny Kissin, την Khatia Buniatishvili και τον Ivo Pogorelich σε μια σειρά ρεσιτάλ που σηματοδοτούν την εκκίνηση της νέας σεζόν και τη συνέχεια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Μεγάρου.

Evgeny Kissin | Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου | 20:30

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου με τo ρεσιτάλ του Evgeny Kissin, ενός βιρτουόζου που υπήρξε παιδί-θαύμα και έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μαέστρους-θρύλους όπως ο Herbert von Karajan. Παλιός γνώριμος του ελληνικού κοινού και πιανίστας με ερμηνείες που χαρακτηρίζονται από σφρίγος αλλά και στοχαστικότητα, ο Kissin έρχεται στην Αθήνα με ένα πρόγραμμα από διάσημα πιανιστικά έργα της μπαρόκ, κλασικής και ρομαντικής μουσικής. Από τις επιλογές του ξεχωρίζουν η επιβλητική προτελευταία Σονάτα για πιάνο του Beethoven αλλά και η απαιτητική Μεγάλη Πολωνέζα του Chopin.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Anna Pavlovna Kantor, δασκάλας του κορυφαίου σολίστ, η οποία απεβίωσε στις 27 Ιουλίου στην Πράγα σε ηλικία 98 ετών.

Khatia Buniatishvili | Kυριακή 26 Σεπτεμβρίου | 20:30

Στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης τον Evgeny Kissin διαδέχεται η Khatia Buniatishvili, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του διεθνούς μουσικού στερεώματος. Η Γεωργιανή σολίστ, που εμφανίζεται στις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες του κόσμου από την παιδική της ηλικία, θα παρουσιάσει στο Μέγαρο ένα πιανιστικό καλειδοσκόπιο με έργα της προκλασικής εποχής, από τον Johann Sebastian Bach και τον François Couperin, μέχρι την αυγή του 20ού αιώνα και την ονειρική Γυμνοπαιδία του Érik Satie. Ανάμεσα στα έργα που επέλεξε να ερμηνεύσει, και η Ουγγρική Ραψωδία αρ. 2 του αγαπημένου της συνθέτη Franz Liszt, μια από τις πλέον δεξιοτεχνικές παρτιτούρες του ρεπερτορίου για πιάνο.

Ivo Pogorelich | Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου | 20:30

Ο επίλογος των Piano Masters ανήκει στον Ivo Pogorelich, έναν πιανίστα με έντονη ιδιοσυγκρασία και πληθωρικό ήχο, ο οποίος δίχασε όσο κανείς το φιλόμουσο κοινό και τους κριτικούς με τις καινοτόμες ερμηνείες του, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα τη δεκαετία του 1980. Στο ρεσιτάλ του στο Μέγαρο, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, επιστρέφει σε έναν από τους πιο αγαπημένους του ρομαντικούς συνθέτες, τον Frédéric Chopin, και υπόσχεται να μας χαρίσει μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Και οι τρεις ερμηνευτές είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι και ευτυχείς που έρχονται στην Αθήνα για να δώσουν το «παρών» στις επετειακές εκδηλώσεις του Μεγάρου για τον εορτασμό των 30 χρόνων του, το οποίο ανοίγει και πάλι τις αίθουσές του στο κοινό.