«Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο»: Από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης online στο σπίτι μας

Το Μέγαρο Μουσικής Aθηνών εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο ψηφιακών αναμεταδόσεων αρχίζοντας το Σάββατο 4 Απριλίου με τη διαδικτυακή προβολή της όπερας «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ και τη συγκλονιστική Μάρλις Πέτερσεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις ψηφιακές αναμεταδόσεις συναυλιών του ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής) μέσω του facebook του ΜΜΑ, το Μέγαρο Μουσικής Aθηνών εγκαινιάζει έναν κύκλο ψηφιακών αναμεταδόσεων, προβάλλοντας στη διαδικτυακή «σκηνή» του εξαιρετικές συναυλίες και παραστάσεις που οι ίδιοι οι θεατές ανέδειξαν και αγάπησαν.

Μια σπάνια ευκαιρία για τους φίλους της μουσικής να απολαύσουν δωρεάν στο site του Μεγάρου, κάθε Τετάρτη και Σάββατο (09:30 μ.μ.), παραγωγές που τους ενθουσίασαν και ήθελαν πάντα να ξαναδούν ή απλώς δεν πρόλαβαν να τις παρακολουθήσουν, όταν αυτές παρουσιάζονταν στο ΜΜΑ.

Ο κύκλος «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο» – η μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος αφορά πρωτίστως στο γεγονός ότι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης, εν μέσω μίας παγκόσμιας κρίσης- αρχίζει το Σάββατο 4 Απριλίου στις 21:00 με τη διαδικτυακή προβολή της όπερας «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, μίας από τις σημαντικότερες του 20ού αιώνα, και τη συγκλονιστική Μάρλις Πέτερσεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Alban Berg: Λούλου Σάββατο 4 Aπριλίου 2020/ 21:30
Alban Berg: Λούλου Σάββατο 4 Aπριλίου 2020/ 21:30

Ακολουθούν την Τετάρτη 8 Απριλίου, «Η στέψη της Ποππαίας», το μπαρόκ αριστούργημα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, και το Σάββατο 11 Απριλίου, η «Ηλέκτρα» με τη μοναδική Αγνή Μπάλτσα στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας.

Richard Strauss: Ηλέκτρα, με την Αγνή Μπάλτσα στον ομώνυμο ρόλο Σάββατο 11 Απριλίου/ 21.30
Richard Strauss: Ηλέκτρα, με την Αγνή Μπάλτσα στον ομώνυμο ρόλο
Σάββατο 11 Απριλίου/ 21.30

Στο πρόγραμμα προβολών μέσω streaming περιλαμβάνονται σημαντικοί σταθμοί από την πολιτιστική διαδρομή του Μεγάρου: «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ σε διασκευή στα ελληνικά για παιδιά (Μεγάλη Τετάρτη 15/4), το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια» που είναι αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας με τη σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα (Κυριακή του Πάσχα 19/4), «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου (Τετάρτη του Πάσχα 22/4), η μουσική παράσταση «… και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά (Σάββατο 25/4), η «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ (Τετάρτη 29/4), «Η γυναίκα δίχως σκιά» επίσης του Ρ. Στράους (Σάββατο 2/5) και «Ο Νάνος» του Α. Τσεμλίνσκυ (Τετάρτη 6/5).

Θάνος Μικρούτσικος: Η επιστροφή της Ελένης Τετάρτη 22 Απριλίου 2020/21:30
Θάνος Μικρούτσικος: Η επιστροφή της Ελένης Τετάρτη 22 Απριλίου 2020/21:30

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.