«Μένουμε Όρθιοι» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο: Μια μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ

Τα χρήματα θα διατεθούν για να στηρίξουν επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από την φυσική και οικονομική καταστροφή της πυρκαγιάς στους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

28 Σεπτεμβρίου 2021

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας.

Το καλοκαίρι του 2021 σημαδεύτηκε από την πιο καταστροφική πυρκαγιά όλων των εποχών. Απέραντες εκτάσεις πευκοδάσους στη Βόρεια Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο έγιναν κυριολεκτικά στάχτη, πολλοί συμπολίτες μας έχασαν το σπίτι και την περιουσία τους και χιλιάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους.

Ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, η οικολογική και οικονομική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς – με μία πρώτη εκτίμηση – τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: η συνολική έκταση που καταστράφηκε ξεπερνά τα 500.000 στρέμματα, από τα οποία τα περισσότερα είναι δάσος. Αυτό αντιστοιχεί στο 12% του δασικού πλούτου της χώρας.

Πρόκειται για μία εθνική τραγωδία, μία ανυπολόγιστη καταστροφή που θα γραφτεί κυριολεκτικά με μαύρα γράμματα στην ιστορία μας. Ένα μήνα μετά, με νωπές ακόμη στη μνήμη μας τις εφιαλτικές εικόνες από τη βιβλική καταστροφή και κατευθείαν από την καρδιά της τραγωδίας, οι Δήμοι Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μίας μεγάλης συναυλίας, με διττό στόχο: αφενός, την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών και αφετέρου, την ψυχολογική στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού της Βόρειας Εύβοιας.

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν αμέσως, αφιλοκερδώς, σημαντικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ), εταιρείες του οποίου προσφέρθηκαν να αναλάβουν την οργάνωση και την εκτέλεση της συναυλίας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνδράμει παραχωρώντας ευγενικά το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας για την διεξαγωγή της συναυλίας και το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο Δήμων που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να στηριχτούν ουσιαστικά οι ανάγκες της φοίτησής τους και να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους. Επίσης, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων θα φροντίσουν, ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη μεγάλη αυτή συναυλία να στηρίξουν με κάθε τρόπο επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από την φυσική και οικονομική καταστροφή της πυρκαγιάς στους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Συντελεστές

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Κούτρας, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Πυξ Λαξ, Μάριος Φραγκούλης, Γιάννης Χαρούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κώστας Χατζής

Παρουσίαση: Θανάσης Αλευράς
Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Σκηνοθεσία: Άγγελος Τριανταφύλλου
Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάδης

Διοργάνωση:  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ιστιαίας.
Το όλο εγχείρημα υλοποιείται με την στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που παραχωρεί το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 150 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα προσέλευσης: 18.00
Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 20
- 150 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αθήνα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.