Η δουλειά της ομάδας ODC, “Mετά”, σε σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου, εξερευνά την έννοια της καταστροφής και της μετά αυτής εποχής μέσα από μια sight specific παράσταση που ετοιμάστηκε ειδικά και παρουσιάζεται στο Βοτανικό, σε ένα βυρσοδεψείο (το μεγαλύτερο των Βαλκανίων του 19ου αιώνα). Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές καλωσορίζονται σε ένα κινηματογραφικό στούντιο, όπου οι ηθοποιοί καθοδηγούμενοι από τον σκηνοθέτη γυρίζουν μια ταινία με θέμα το τέλος του κόσμου, το τέλος του καπιταλισμού, το τέλος του προφήτη, το τέλος της ανοχής κλπ. Όσο το ένα πλάνο διαδέχεται το άλλο, ο σκηνοθέτης διακόπτει το γύρισμα, όποτε το κρίνει αναγκαίο. Ξαφνικά και κατά τη διάρκεια μιας σκηνής, ο σκηνοθέτης εγκαταλείψει το πλατό αφήνοντας τους ηθοποιούς έκθετους – ή “ελεύθερους”, όπως λέει – κι αναγκασμένους να βρουν μόνοι τους μια λύση. Η ταινία όπως κι ο υπόλοιπος κόσμος έχει καταστραφεί.

Το “Mετά”, μια διαδραστική παράσταση με θέμα την καταστροφή και την μετά αυτής εποχή, (μετά την κρίση, μετά το τέλος του κόσμου, μετά τον κατακλυσμό), μια πολιτική παράσταση που συνδυάζει χορό, μουσική και θέατρο προσκλήθηκε στο «International Festival for Theatre» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη του Erbil, την πρωτεύουσα της Ημιαυτόνομης Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ.

“Speed dating, ας γιορτάσουμε την καταστροφή μας!”

Επειδή, οι δύσκολοι καιροί θέλουν καλή παρέα, η ομάδα ODC σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι ενηλίκων με τίτλο: «speed dating, ας γιορτάσουμε την καταστροφή μας!».

Πόσο απρόβλεπτη ή αποκαλυπτική μπορεί να είναι η σύντομη συνομιλία με έναν άγνωστο για θέματα που αφορούν την πόλη, την καθημερινότητα, την πολιτική και την προσωπική στάση και αντίσταση;

Η ομάδα ODC με αφορμή την έρευνα της για την τελευταία της παράσταση με τίτλο «ΜΕΤΑ» (ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ, Ορφέως 174), ανοίγει τις πόρτες του χώρου της, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 5.00μμ. για όποιον επιθυμεί να λάβει μέρος σε ένα “speed dating”: Σε έναν μεγάλο χώρο με μουσική υπόκρουση βαλς οι συμμετέχοντες ανά 2 λεπτά αλλάζουν τραπέζι και έρχονται κάθε φορά «αντιμέτωποι» με έναν άγνωστο συνομιλητή και με κάποιες εκπλήξεις που τους περιμένουν στο τραπέζι.