«Μετέωρα έργα»: Μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην γκαλερί Άλμα

Μετέωρα έργα

Στιγμές έμπνευσης και ζωγραφικά έργα που καλούν το κοινό να δει ξανά τις ήδη γνωστές ζωγραφικές αξίες

«Οι καλλιτέχνες-ζωγράφοι πολλές φορές στην προσπάθειά τους να εμπνευστούν οδηγούνται σε πράξεις ζωγραφικές που οδηγούν σε κάτι απρόσμενο. Αυτά τα έργα είναι Μετέωρα έργα τα οποία τις περισσότερες φορές οδηγούν σε μια αλλαγή στο ύφος και στον τρόπο ζωγραφικής τους. Είναι στιγμές έμπνευσης και αλήθειας όπως και εξέλιξης του ζωγραφικού έργου.

Μιχάλης Μανουσάκης

Στο στούντιο του ο καλλιτέχνης δημιουργεί έργα που πολλές φορές αποκαλύπτονται σαν από μόνο τους. Αυτές οι νεωτερικές κινήσεις και πράξεις δημιουργούν κάτι καινούργιο ενώ η όλη διαδικασία δεν έχει αλλάξει σε τίποτα.  Έργα που κάποια στιγμή δραπετεύουν σε ένα παράλληλο χώρο. Απρόσμενα, ξαφνικά λες και δεν έχουν ρίζες στο παρελθόν.

Κυριάκος Μορταράκος

Μετέωρα έργα με άγνωστες συνέπειες. Μια μυστική εμπειρία μεταμορφώσεις όπως η νύμφη μεταμορφώνεται σε πεταλούδα. Είναι οι εσωτερικές ανάγκες του έργου που γίνονται πράξη από τον καλλιτέχνη σε ένα χρόνο απροσδιόριστο και με οδηγό το έργο και μόνο το έργο. Αυτοί οι καλλιτέχνες δεν δημιουργούν concept αλλά αξίες.

Χαράλαμπος Κατσατσίδης

Αυτές οι στιγμές και τα ζωγραφικά έργα σηματοδοτούν την ώριμη αλλαγή του τρόπου που ο καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται το έργο που ολοκληρώνει. Στις ήδη ζωγραφικές αξίες που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης αλλά και αντιλαμβάνεται ο θεατής, προστίθενται νέα απροσδιόριστα αποτελέσματα – είναι αυτό που λέμε καινούριο. Όταν ζεις αληθινά ζωγραφίζεις αληθινά. H ζωγραφική αλλάζει μαζί με την ζωή. Γιατί άραγε οι άνθρωποι ζωγραφίζουν;

Βάι Γί (Vay Hy)

Σε αυτή την έκθεση στην γκαλερί Άλμα συνεκθέτουν έξι καλλιτέχνες ζωγράφοι που τους έχει συμβεί αρκετές φορές και βρίσκονται μαζί σε ένα νεωτερικό προχώρημα.
Στιγμές έμπνευσης και ζωγραφικά έργα που καλούν το κοινό να ξαναδεί τις ήδη γνωστές ζωγραφικές αξίες.»

Τάσος Μισούρας

Κεντρική φωτογραφία: Βαγγέλης Πλειαρίδης

Συντελεστές

Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν είναι ο Μιχάλης Μανουσάκης, ο Βαγγέλης Πλειαρίδης, ο Τάσος Μισούρας, ο Χαράλαμπος Κατσατσίδης, ο Βάι Γί (Vay Hy) και ο Κυριάκoς Μορταράκος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.