«Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος»: Η μαύρη κωμωδία του Γιάννη Αγγελάκη στο Studio Μαυρομιχάλη

Ένα σκοτεινό παραμύθι για εφήβους και ενήλικες

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 επιστρέφει ανανεωμένο για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά στο Studio Μαυρομιχάλη, το παραμύθι που υπογράφει ο Γιάννης Αγγελάκης, με τίτλο «Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος».

Η παράσταση άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά σε ένα σεμινάριο παραμυθιού με δάσκαλο τον Βασίλη Μαυρογεωργίου για να παρουσιαστεί πρώτη φορά, με δύο γυναίκες ηθοποιούς, μπροστά στο κοινό του Off Off Athens theater festival 2018 του θεάτρου Επί Κολωνώ και στη συνέχεια, με δύο άντρες ηθοποιούς, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ νέων δημιουργών «Ανοιχτές Πόρτες» τον Νοέμβριο του 2018 καθώς και σε μία εκδοχή με τρεις ηθοποιούς, στο θέατρο ΠΚ τον Μάιο του 2019.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια φορά κι έναν καιρό, στο αχανές βασίλειο του Κρόου, που μια πανάρχαιη κατάρα το στοιχειώνει, μια πριγκίπισσα μετά τον θάνατο των γονιών της ετοιμάζεται να στεφθεί βασίλισσα. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να παντρευτεί. Ένα σκιάχτρο που ζει σε ένα διπλανό χωράφι είναι κρυφά ερωτευμένο μαζί της και θέλει απεγνωσμένα να την παντρευτεί. Μία κομμώτρια που ο καημός της είναι να παντρευτεί έναν πρίγκιπα. Ένα κοράκι που κινεί τα νήματα…

Ένα σκοτεινό παραμύθι για εφήβους και ενήλικες. Ένα σύγχρονο έργο που μιλάει για τον έρωτα και τον θάνατο. Μία μαύρη κωμωδία όπου τρεις διαφορετικοί σημειολογικοί κώδικες εναλλάσσονται αρμονικά.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Όταν πίσω στο 2008 έμπαινα στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, βλέποντας την πρώτη μου παράσταση ως ενήλικος πλέον θεατής, ούτε που μου περνούσε από το μυαλό ότι θα το κάνω επαγγελματικά. Και μετά ήρθε η κρίση. Και το θέατρο άρχισε να μπαίνει περισσότερο στη ζωή μου και να λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία. Άμα όμως σε τρώει κάτι μέσα σου και δε σε αφήνει να ησυχάσεις θέλεις (και πρέπει) να το βγάλεις προς τα έξω. Κάπως έτσι γεννήθηκε αυτή η παράσταση. Όμως δε θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνδρομή πολλών ανθρώπων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους. Επειδή είναι πάρα πολλοί δε θα τους αναφέρω όλους έναν προς έναν, όμως ξέρουν αυτοί ποιοι είναι. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γιάννης Αγγελάκης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Επιμέλεια κίνησης: Γιάννα Μελλά
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Κανελλόπουλος
Κοστούμια: Lili Pain
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντα Πουράνη
Φωτογραφίες: Έλενα Τηνιακού
Trailer παράστασης: Έλενα Τηνιακού, Κωνσταντίνα Αδάμη
Αφίσα: Φωκάς Πάτρας
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Κατερίνα Γεωργούση, Μάιρα Γραβάνη, Θανάσης Καφενταράκης, Γιώργος Κυριαζόπουλος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.