Τα Αντισώματα, η Σύμπραξη Φεστιβάλ και 100 μουσικοί από 15 χώρες, απευθύνουν έκκληση για στήριξη του αγώνα των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται στο νησί της Λέσβου μέσω της δημιουργίας της ταινίας «Μια Αγκαλιά για την Λέσβο» και με στόχο η φωνή της τέχνης – και κυρίως της ανθρωπιάς – να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Η πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου στις 21:30 μέσω του YouTube στο κανάλι των Αντισωμάτων ή της σελίδας τους στο facebook.

Σε μια εποχή που και ο κόσμος της τέχνης βάλλεται, όπλισαν την δημιουργικότητά τους προκειμένου να ανοίξουν μία μεγάλη αγκαλιά συμπαράστασης και στήριξης για το νησί της Λέσβου, που το 2015 υπήρξε παγκόσμιο παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και το οποίο τώρα χρειάζεται τη δική υποστήριξη για να μην καταλήξει μία αποθήκη ανθρώπων δίχως αύριο, ένα παράδειγμα τρόμου.

Όλα τα έσοδα από τις προαιρετικές συνεισφορές όσων ανταποκριθούν στην έκκλησή θα καταλήξουν απ’ ευθείας, χωρίς μεσάζοντες, στον σύλλογο «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» (www.siniparxi-epikoinonia.gr), έναν μάχιμο σύλλογο άμισθων εθελοντών που έχει επιδείξει μεγάλη και ουσιαστική δράση από το 1998.

Για να συνεισφέρετε στον ανοιχτό λογαριασμό μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Την ίδια στιγμή στο Facebook, οι σελίδες των φεστιβάλ που συμπράττουν αλλά και διαφόρων αλληλέγγυων χώρων σε Ελλάδα και εξωτερικό θα προβάλλουν ταυτόχρονα την ταινία για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος. Σε αυτήν την σύμπραξη αλληλεγγύης τα Αντισώματα μοιράζονται την ίδια αγκαλιά με τα φεστιβάλ της Ελλάδας: Cretan Gunners, Immigraniada, Let it Beer, Los Almyros, Music Highway, Street Mode, Vrisi Tirnavou, Under the Sun

Τα “ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ” δημιουργήθηκαν το 2014 και είναι μια πρωτοβουλία μουσικών που στο μέτρο του δυνατού προσπαθούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων που πλήττονται άμεσα από την δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε σαν κοινωνία και σαν άτομα.

*Cover Photo: © Petros Voulgaris