Η μουσική παράσταση λόγου του Γιώργου Χριστιανάκη «Μια Εποχή στην Κόλαση», μετά την περιοδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μετά τις sold out παραστάσεις σε Λευκωσία και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων, όπου και απέσπασε το Α’ βραβείο κοινού, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 24 και 25 Οκτωβρίου στον Κινηματογράφο Τριανόν και στις 30 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ως μέρος του επίσημου προγράμματός του.

Το «Μια Εποχή στην Κόλαση» (1873) υπήρξε το μοναδικό βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ (1854-1891), που δημοσιεύτηκε με δική του επιθυμία όσο ζούσε. Εξαιρετικά επίκαιρο μέσα στην ταραχή των καιρών, είναι ένα από τα έργα της παγκόσμιας ανθρώπινης δημιουργίας που αξίζουν τον προσδιορισμό διαχρονικό.

Δείτε ένα απόσπασμα από την παράσταση «Μια Εποχή στην Κόλαση»

Ο Γιώργος Χριστιανάκης, δουλεύοντας με την μετάφραση του Χριστόφορου Λιοντάκη και με την πολύτιμη συμβολή των μουσικών και συνεργατών του, καταθέτει μια μουσική προσέγγιση που προκύπτει από την προσωπική του, πολύχρονη, πλοήγηση στα συναισθήματα του κειμένου και προσκαλεί σε ένα ταξίδι για την καρδιά και το νου.

Μια μουσική παράσταση η οποία συνοδεύεται από πρωτότυπο οπτικό υλικό και που από σκηνής πλέον, μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου-cd, αποπειράται να αποδώσει τον μονάκριβο κόσμο του κειμένου, τις ανάσες, τους ψιθύρους , τις κραυγές του, τις εναλλαγές των προσωπείων του, τα βέβηλα λόγια του, την τρέλα, τον ίλιγγο της φυγής, με μία μουσική γλώσσα ζωντανή που αποφεύγει τους κινδύνους της περιγραφής και μιας στείρας μουσικής γλαφυρότητας.