Μετά την επιτυχία του «Kiss & Cry», η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφουν με την καινούρια τους παράσταση «Cold Blood», που αφηγείται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το κοινό παρακολουθεί δύο παράλληλες δράσεις – τις μικροκάμερες του Jaco να καταγράφουν και να προβάλλουν ό,τι εκτυλίσσεται στις μακέτες – μινιατούρες του «Cold Blood» και την ταυτόχρονη μεταμόρφωσή τους στη μεγάλη οθόνη. Το «μαστόρεμα» συντελείται σε ίσους χρόνους χωρίς να χάνεται τίποτε από το στοιχείο της έκπληξης. Ένα πάντρεμα «μικρο-χορού»,  κινηματογράφου, θεάτρου και αφήγησης.

Το «Cold Blood» καταπιάνεται με την ιδέα του θανάτου, όπου επτά απροσδόκητοι θάνατοι ζωντανεύουν μέσα από τα χέρια αυτών που τις διηγούνται: τα χέρια των κινηματογραφιστών, των τεχνικών που προσθέτουν και αφαιρούν αντικείμενα και λεπτομέρειες στις μακέτες και τα χέρια της Michèle Anne de Mey και των χορευτών Grégory Grosjean και Gabriella Iacono.

Επτά μικροχορογραφίες όπου μας ταξιδέουν από το βομβαρδισμένο δάσος της Δρέσδης  κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, σε ένα drive-in των 50’s και από μια μικρή λεκάνη με νερό, σε υδάτινους κόσμους που ζουν νύμφες που φέρουν κάτι από το σύμπαν του Esther Williams. Ένα ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων όπου ο θάνατος γίνεται απλά η αφορμή για ένα ατελείωτο παιχνίδι ονειρικών εικόνων. Όπως το περιγράφει και ο Jaco Van Dormael «πρόκειται περισσότερο για μια εμπειρία ονείρου που το βλέπεις ξύπνιος».