Michèle Anne De Mey-Jaco Van Dormael: ​Cold Blood

Ιστορίες επτά περίεργων θανάτων μέσα από μία νέα καλλιτεχνική γλώσσα

Μετά την επιτυχία του «Kiss & Cry», η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφουν με την καινούρια τους παράσταση «Cold Blood», που αφηγείται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το κοινό παρακολουθεί δύο παράλληλες δράσεις – τις μικροκάμερες του Jaco να καταγράφουν και να προβάλλουν ό,τι εκτυλίσσεται στις μακέτες – μινιατούρες του «Cold Blood» και την ταυτόχρονη μεταμόρφωσή τους στη μεγάλη οθόνη. Το «μαστόρεμα» συντελείται σε ίσους χρόνους χωρίς να χάνεται τίποτε από το στοιχείο της έκπληξης. Ένα πάντρεμα «μικρο-χορού»,  κινηματογράφου, θεάτρου και αφήγησης.

Το «Cold Blood» καταπιάνεται με την ιδέα του θανάτου, όπου επτά απροσδόκητοι θάνατοι ζωντανεύουν μέσα από τα χέρια αυτών που τις διηγούνται: τα χέρια των κινηματογραφιστών, των τεχνικών που προσθέτουν και αφαιρούν αντικείμενα και λεπτομέρειες στις μακέτες και τα χέρια της Michèle Anne de Mey και των χορευτών Grégory Grosjean και Gabriella Iacono.

Επτά μικροχορογραφίες όπου μας ταξιδέουν από το βομβαρδισμένο δάσος της Δρέσδης  κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, σε ένα drive-in των 50’s και από μια μικρή λεκάνη με νερό, σε υδάτινους κόσμους που ζουν νύμφες που φέρουν κάτι από το σύμπαν του Esther Williams. Ένα ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων όπου ο θάνατος γίνεται απλά η αφορμή για ένα ατελείωτο παιχνίδι ονειρικών εικόνων. Όπως το περιγράφει και ο Jaco Van Dormael «πρόκειται περισσότερο για μια εμπειρία ονείρου που το βλέπεις ξύπνιος».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael
Χορεύουν: Michèle Anne De Mey,  Gregory Grosjean,Gabriella Iacono
Εικονοληψία: Julien Lambert με τη βοήθεια της Aurélie Leporcq
Φωτισμοί: Nicolas Olivier
Ήχος: Boris Cekevda
Σκηνικά και χειρισμός σκηνικών αντικειμένων: Ivan Fox, Stefano Serra
Ερμηνεύουν: Jaco Van Dormael,  Michèle Anne De Mey,  Grégory Grosjean, Gabriella Iacono, Julien Lambert Aurélie Leporcq, Ivan Fox, Stefano Serra, Nicolas Olivier
Αφηγητής: Μάκης Παπαδημητρίου
Υπεύθυνος τεχνικών: Thomas Dobruszkès
Παραγωγή: Gladys Brookfield-Hampson &amp – Hélène Dubois / Astragale asbl
Υπεύθυνη περιοδείας: Meryl Moens / MoDul cie

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.