Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο συνεχίζεται η σειρά μουσικών εκδηλώσεων με τίτλο Microclimata. Κάθε μήνα, ήχοι από έναν διαφορετικό καλλιτέχνη και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί δημιουργούν ένα μικροκλίμα σ’ ένα απροσδόκητο σημείο του ΚΠΙΣΝ με σκοπό να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη συνθήκη, το δικό τους ηχοτόπιο.

Τον Ιούνιο, οι Σάββας Μεταξάς και Σπύρος Εμμανουηλίδης παρουσιάζουν τη δεύτερη πράξη της ενότητας Microclimata. Συνδυάζοντας «μεταμορφικές άριες», ηχογραφήσεις τοπίου από δημόσιους χώρους και ιντερλούδια βγαλμένα από συνθεσάιζερ, θα μετατρέψουν την Αγορά από έναν κατεξοχήν χώρο συνάντησης, σε χώρο ακρόασης και αλληλεπίδρασης του φωτός με τον ήχο.

Συνέντευξη των Σάββα Μεταξά & Σπύρου Εμμανουηλίδη στη Νίκη Ξένου

Οι Σάββας Μεταξάς και Σπύρος Εμμανουηλίδης δραστηριοποιούνται στο χώρο της πειραματικής, ηλεκτρονικής μουσικής. Η κοινή τους πορεία σχετίζεται τόσο με τη συμμετοχή τους στα μουσικά σχήματα Good Luck Mr. Gorsky και V.I.A., όσο και με την ανάμειξή τους στο Θεσσαλονικιώτικο label Granny Records.
Τυχαίοι καθημερινοί ήχοι, κασέτες, αποσπάσματα βινυλίου και modular synth/αναλογικές πηγές με feedback, αποτελούν τα βασικά υλικά των συνθέσεών τους. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στη δημιουργία πολυεπίπεδων ηχοτοπίων που διαφέρουν σε ύφος, ένταση και ρυθμό.