Η Midori Takada για ένα live στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Midori Takada

Παραδοσιακοί ασιατικοί και αφρικανικοί ήχοι κρουστών από μία από τις καλύτερες στο είδος παγκοσμίως

H Midori Takada έρχεται στην Αθήνα για ένα live στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Η Takada θεωρείται πρωτοπόρος στη σύνθεση της ambient μουσικής και μια από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνες κρουστών οργάνων σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 40 χρόνια, η Ιαπωνικής καταγωγής μουσικός έχει πάρει μέρος σε solo και group performances καθώς και θεατρικές παραστάσεις και έχει γίνει γνωστή για τον τρόπο με τον οποίο μπλέκει στοιχεία από την μουσική της Ανατολικής Ασίας με κρουστά και ήχους της φύσης.

Οι εκτενείς αναζητήσεις της σε παραδοσιακούς Ασιατικούς και Αφρικανικούς ήχους κρουστών είναι εμφανείς σε μια σειρά από παγκοσμίως γνωστά μουσικά άλμπουμ συμπεριλαμβανομένων των “Through The Looking Glass” (1981) και το “Lunar Cruise” σε συνεργασία με τον Masahiko Satoh (1991), τα οποία επανακυκλοφόρησαν το 2017.

Εμπλουτισμένη με στοιχεία που παραπέμπουν σε meditative και spiritual ήχους, η μουσική της Takada έχει μια κρυστάλλινη ποιότητα μετατρέποντας ρυθμούς από μουσικές από όλο το κόσμο σε μινιμαλιστικές instrumental παραστάσεις.

Το πιο πρόσφατο μουσικό project της Midori Takada, το EP/video “Le Renard Bleu” σε συνεργασία με την Lafawndah κυκλοφόρησε το 2018 και είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά που η παγκοσμίως φήμης συνθέτης κυκλοφορεί μετά από 20 χρόνια.

Οι πρόσφατες sold out εμφανίσεις της σε κάποια από τα πιο διάσημα concert halls του κόσμου όπως το Barbican Centre στο Λονδίνο, Palais de Tokyo στο Παρίσι and Hebbel am Ufer στο Βερολίνο έχουν δεχτεί διθυραμβικές κριτικές από το διεθνή τύπο.

Οι παραστάσεις της Midori Takada διακρίνονται από μια θεατρικότητα, η οποία είναι αποτέλεσμα τόσο της δεξιοτεχνίας της στα κρουστά όσο και της μαγευτικής ατμόσφαιρας που δημιουργείται από το φωτισμό που η θρυλική καλλιτέχνης επιλέγει για τις εμφανίσεις της.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

17 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.