«Καλλιτέχνης, που ζει στην Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο, σε διάφορα μέρη της χώρας, έχοντας πλέον την αναγνώριση του πρόσφυγα από την ελληνική κυβέρνηση, ο Richard Lusakumunu είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έξι καλλιτεχνικές δράσεις, στον τομέα των εικαστικών και της μουσικής, που μου επέτρεψαν να σχηματίσω άποψη για τον πολιτισμό της χώρας. Είχε την ιδέα να δημιουργήσει μια ομάδα καλλιτεχνών η οποία θα είναι χώρος συνάντησης Ελλήνων και προσφύγων που ζουν στη Θεσσαλονίκη.

Πράγματι, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι στην ομάδα, αλλά κάποιοι δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ τα έργα τους στο ευρύ κοινό. Το έργο δεν θα πρέπει να είναι η έκφραση της προσωπικής φαντασίωσης του καλλιτέχνη, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να βρει τον τρόπο να εξαγνίσει τα στοιχεία που προέρχονται από την προσωπική του συμβολή ώστε να προσελκύσει τους στοχαστές. Εμείς όλοι δημιουργήσαμε την Ομάδα ΜΑΖΙ.» Η λέξη Μαζί είναι ελληνική και σημαίνει ομαδική δράση.

Η ομάδα αυτή έχει σαν στόχο να προωθήσει τους καλλιτέχνες της. Άλλωστε είναι γνωστό ότι «ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί».

Ιδού ο πρώτος καρπός της δουλειάς τους, αυτή η έκθεση που φέρει τον τίτλο MIMONISA, λέξη της διαλέκτου Lingala, μια από τις γλώσσες που ομιλούνται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και σημαίνει «γίνομαι γνωστός ή ορατός».
Η έκθεση αυτή είναι για τους καλλιτέχνες μια ευκαιρία να γίνουμε γνωστοί στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.