Οι “Modified Dog” είναι ένα οπτικοακουστικό συγκρότημα-κολεκτίβα, το οποίο μετασχηματίζεται, αλλάζει μέλη και διαφοροποιείται μουσικά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε live ή project.

Ο ήχος των “Modified Dog” συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία. Χρησιμοποιούν ψηφιακά, ηλεκτρονικά όργανα (laptop, synthesizers, pedal effects), φυσικά όργανα (τρομπέτα, κρουστά, φωνή, κιθάρα, σαξόφωνο, τύμπανα) και ηχογραφήσεις (sampling) από διάφορες πηγές ήχου (ομιλίες, ήχοι πόλης, ήχοι από το περιβάλλον). Συνθετικά χρησιμοποιούν φόρμες και στοιχεία μινιμαλισμού, πειραματικής μουσικής, jazz, ηλεκτρονικής μουσικής και post rock. Με την ταυτόχρονη χρήση φωτισμού και 3D video mapping προβολών δίνουν μια “κινηματογραφική” αίσθηση σε κάθε performance.

To 2009 οι Χρύσανθος Χριστοδούλου, Δημήτρης Δαλέζης και Δημήτρης Τάτσης δημιούργησαν το μουσικό σχήμα “Basement” και ξεκίνησαν μια σειρά από live με υλικό διάφορες συνθέσεις του Χρύσανθου Χριστοδούλου γραμμένες για χοροθέατρο. Από το 2011 μαζί με τον Στάθη Μήτσιο αλλάζουν τον χαρακτήρα των εμφανίσεων τους καθώς τα live γίνονται μέσα σε ένα τρισδιάστατο “εικονικό” περιβάλλον και το φως συμμετέχει στην ενορχήστρωση των συνθέσεων.

Μέσα σε όλα αυτά καθοριστικό ρόλο παίζει ο αυτοσχεδιασμός μέσω του οποίου διαμορφώνεται καινούργιο υλικό. Από το 2012 συμμετέχει στο σχήμα ο Δημήτρης Παντελιάς. Το 2013 αλλάζουν το όνομα σε “Modified Dog” και στο σχήμα συμμετέχει ο Δημήτρης Τασούδης.

Το performance στο Six D.o.g.s θα εμπεριέχει παλιότερο υλικό καθώς και κομμάτια απο το επερχόμενο LP “memories21”, που θα κυκλοφορίσει μέσα στο 2016.