Mogwai: H επιστροφή του post-rock συγκροτήματος

Mogwai

Το σκωτσέζικο συγκρότημα επιστρέφει στην Ελλάδα

«Φέρεσαι στα Mogwai όπως φέρεται ο πολιτισμός σου σε όλα τα δώρα της φύσης, δεν τα κατανοείς, δεν είσαι έτοιμος. Ίσως μια μέρα να είσαι, αλλά μέχρι τότε τα Mogwai θα περιμένουν».
Gremlins, Στίβεν Σπίλμπεργκ 1984

Τα υπόκωφα θορυβώδη μεγαθήρια από την Γλασκώβη, μαγεύουν τα ακροατήρια για πάνω από είκοσι παραγωγικά συναπτά έτη. Πρωτομάρτυρες του post-rock ήχου στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού, οι Σκωτσέζοι Mogwai απολαμβάνουν σταθερά την αγάπη του εδώ κοινού που τους ακολουθεί πιστά σε όλες τους στην εμφανίσεις στην χώρα μας από την πρώτη τους εμφάνιση, εκεί στο γύρισμα του 20ού προς τον 21ο αιώνα έως σήμερα.

Αυτές θα είναι οι πρώτες τους club εμφανίσεις στην Ελλάδα από το 2012 – και ένα είναι σίγουρο: τα indoor shows τους πάνε πολύ, καθώς πολλαπλασιάζουν την ένταση των συναισθημάτων.

Η τελευταία τους δουλειά Every Country’s Sun (2017) πιστοποίησε ότι η fanbase παραμένει πιστή, στέλνοντάς τους στο #6 των βρετανικών charts (η μεγαλύτερή τους επιτυχία μέχρι στιγμής στην πατρίδα τους), στο #29 της Γερμανίας, στο #50 της Γαλλίας, αλλά και στο #29 της χώρας μας.

Τώρα, οι Mogwai επιστρέφουν με το soundtrack της νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας Kin των αδερφών Jonathan & Josh Baker, που πρόσφατα ξεκίνησε την πορεία της στους κινηματογράφους. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Jack Reynor, Zoë Kravitz, Carrie Coon, James Franco και ο Dennis Quaid.

Το Kin είναι το πρώτο τους ολοκληρωμένο film soundtrack. Έχουν ήδη συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ όπως το Zidane: A 21st Century Portrait,  το Before the Flood και το Atomic, Living in Dread and Promise.

Από τις εμβληματικές τους συνδρομές, η συμμετοχή τους στο soundtrack της ταινίας, The Foutain του Darren Aronofsky αλλά και το soundtrack της γαλλικής τηλεοπτικής σειράς μυστηρίου, παραγωγής Canal+, Les Revenants. Οι Mogwai είναι φαίνεται αγαπημένοι των σκηνοθετών, καθώς κομμάτια τους έχουν ακουστεί σε πλήθος τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από το Κορίτσι της Διπλανής πόρτας έως το …Sex and the City.

Σχηματίστηκαν το 1995 από μια παρέα που όλοι είχαν γεννηθεί πάνω κάτω στα ’70s. Punk rock παρίες που «μισούσαν τα πάντα», είχαν όμως το χιούμορ να βαφτίσουν την μπάντα τους από την comedy-horror ταινία, Gremlins. Αρνήθηκαν να ενταχθούν στην post – Britpop μανία, μάλιστα το 1999 το επίσημο merch τους είχε ένα t-shirt που έγραφε: Blur: Are Shite. Αντίθετα συντάχτηκαν σε μια νέα νόρμα ήχου με τους Καναδούς Canada’s Godspeed You! Black Emperor και τους Ισλανδούς Sigur Ros. Ο Stephen Malkmus των Pavement, ως άλλος προφήτης, τους είχε αποκαλέσει: «the band of the 21st century». H ανυπότακτη, ανεξάρτητη, αυτόνομη φύση τους παραμένει χαρακτηριστικά ίδια ως σήμερα.

Πλησιάζοντας το ένα τέταρτο του αιώνα οι Mogwai κρατούν ψηλά τη σημαία του post-rock, παράγοντας ηχοτοπία που συγκινούν, συναρπάζουν, ταξιδεύουν. Σε μία παγκόσμια μουσική σκηνή που ζει και τρέφεται από το δράμα και την αυτοκαταστροφή των καλλιτεχνών, οι Mogwai έρχονται να αποδείξουν ότι μπορείς να είσαι μία παρέα απλών, καθημερινών τύπων και παράλληλα το κορυφαίο post-rock συγκρότημα του κόσμου. Όταν τους γνωρίσεις δεν μπορείς παρά να τους αγαπήσεις και να τους κάνεις φίλους σου. Και όταν ανέβουν στην σκηνή θα παραδοθείς θέλεις δεν θέλεις, στην μυστήρια μαγική ατμόσφαιρα τους.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

23 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.