Ευαισθησία χιούμορ, εφευρετικότητα και δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία, συνθέτουν το DNA των περίφημων ΜΟΜΙΧ, της κορυφαίας και διασημότερης ομάδας ακροβατικού χορού στον κόσμο! Οι «θαυματοποιοί χορευτές» του χορογράφου Moses Pendleton, που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον, όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική, επιστρέφουν στη χώρα μας.

MOMIX REMIX
Το REMIX παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αποτελείται από μία μίξη επιλεγμένων αποσπασμάτων, δομημένα όμως με τέτοιον τρόπο και έμπνευση, ώστε να συνθέτουν από κοινού μία θεματικά άρτια και ενιαία παράσταση, με όλα εκείνα τα γοητευτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τους ΜΟΜΙΧ ακαταμάχητους. Στο REMIX συμπεριλαμβάνονται μάλιστα τρεις ολοκαίνουριες δημιουργίες του Moses Pendleton, που με τη φρεσκάδα και τη δυναμική τους προσδίδουν νέα, άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία στη γνωστή φυσιογνωμία τους. Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι ένα ανθολόγιο από τις καλύτερες στιγμές των πιο ιστορικών χορογραφιών της ομάδας, από τις οποίες οι περισσότερες επίσης, δεν έχουν παρουσιασθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας..

Πρόγραμμα παράστασης
• Νέες παραγωγές : Baths of caracalla, If you need some body, Mannequin
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα : Sputnik (supermomix), Moon beams (sun flower moon), Tear drop (momix classics), Tuu (momix classics), Table talk (momix classics)
• Poles (opus cactus), Aqua flora (botanica), Skiva (orbit), Medusas (lunar sea), Solar flares (botanica), Lunar balls (lunar sea), Geese (lunar sea)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Δευτέρα 4 Ιουλίου, Θέατρο Γης
ΑΘΗΝΑ – Τετάρτη 6 Ιουλίου, Θέατρο Λυκαβηττού
ΠΑΤΡΑ – Πέμπτη 7 Ιουλίου, Κάστρο
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Σάββατο 9 Ιουλίου, Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»
ΧΑΝΙΑ – Κυριακή 10 Ιουλίου, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου