Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει στη μικρή σκηνή live stage @ the bar ένα αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα των The Doors με τους Moonlight Overdrive και supporting act τους The Buzz Dealers την Παρασκεύη 8 Ιουλίου και ώρα 21:00 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο.

3 Ιουλίου 1971. Ο Jim Morrison, η ανεξίτηλη μορφή του θρυλικού συγκροτήματος The Doors και ένας από τους τελευταίους αληθινούς rock star της χρυσής εποχής του rock n roll και της ψυχεδελικής μουσικής, βρίσκεται νεκρός στο παριζιάνικο διαμέρισμα του.

45 χρόνια μετά και συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 οι Moonlight Overdrive (The Ultimate Greek Doors Τribute Βand) και οι The Buzz Dealers θα μας μεταφέρουν στον rock ‘n’ roll κόσμο των The Doors αλλά και γενικότερα στον 60s – 70s ήχο που επηρέασε μια για πάντα την πορεία της μουσικής γενικότερα. Ένας φόρος τιμής στον ποιητικό Jim Morrison που σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες της ψυχεδελικής μουσικής που έτειναν προς τον μυστικισμό, είδε τη διεύρυνση της συνείδησης ως ένα τρόπο να διεισδύσει στη σκοτεινή περιοχή του ασυνείδητου και τις ανομολόγητες επιθυμίες του ανθρώπου.

Moonlight Overdrive
Οι Moonlight Overdrive είναι μια tribute μπάντα στους The Doors που δραστηριοποιείται από το 2011 και αποτελείται από τους: Γιώργο Λαγογιάννη – πλήκτρα & φωνή, Άγγελο Κραβαρίτη – κιθάρα, Αλέξη Σταυρόπουλο – τύμπανα.

Oι Τhe Doors εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 60 και θεωρούνται αναμφισβήτητα ένα από τα συγκροτήματα που επηρέασαν την εξέλιξη της rock μουσικής. Οι Moonlight Overdrive αναπαράγουν τον ήχο των The Doors πιστά και μας θυμίζουν 40 χρόνια μετά την διάλυση αυτού του συγκροτήματος όλα εκείνα τα κομμάτια που μας κάνουν ακόμα και σήμερα να ανατριχιάζουμε από το βάθος και την πολλαπλότητα της διάστασης τους.

The Buzz Dealers
Blues, Psychedelic-Rock ‘n’ Roll-Garage. Η αλλιώς η ανάγκη 4 ατόμων να παίξουν αυτό το κράμα μουσικής, που τους ένωνε η φιλία και κάποιες απίστευτες συμπτώσεις. Τον Νοέμβριο του 2014 λοιπόν, αυτοί οι 4 τύποι απαφάσισαν να δημιουργήσουν τους The Buzz Dealers. Έγραψαν ένα demo και ξεκίνησαν σιγά σιγά τα live, με σημαντικότερη στιγμή τη συμμετοχή τους στο Schoolwave 2015 ως μια από τις φοιτητικές μπάντες του φεστιβάλ. Άμεσος στόχος της μπάντας, η ηχογράφηση του πρώτου τους full length album.