“Mount” της Βιτόρια Κωτσάλου: Ένα έργο από χορό, βουνό και πηλό

Η χορογραφία δημιουργεί τον χώρο και τον χρόνο ώστε το κοινό να εμπλακεί με το έργο

Ένα έργο από χορό, βουνό και πηλό που συμπεριλαμβάνει μία performance, μια εγκατάσταση και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Το έργο προτείνει μια διάσταση όπου η χορογραφία δημιουργεί τον χώρο και τον χρόνο ώστε το κοινό να εμπλακεί με το έργο, προσφέροντας μία διαφορετική ποιότητα συνύπαρξης.

Performance MOUNT

Οι πόρτες του πρώην συνεργείου αυτοκινήτων στην οδό Φαλήρου 99 στο Κουκάκι ανοίγουν για το κοινό το οποίο καλείται να παρακολουθήσει τη διαδικασία δημιουργίας ενός γλυπτού βουνού από μία ετερόκλητη ομάδα καλλιτεχνών. Ο χορός ενυπάρχει με την γλυπτική έτσι όπως ο ρυθμός εμπλέκεται με την αλλαγή του φωτός σε μία μέρα. Η διαμόρφωση και η αποτύπωση της κίνησης είναι μια συνεχόμενη διαδικασία ενός ενιαίου νου που διαπερνά και ταυτόχρονα δημιουργεί το σώμα μας, τις σχέσεις και το περιβάλλον μας.

Πληροφορίες:
26, 27, 28 Σεπτεμβρίου 2019 // Ώρες: 17.00-20.00
(οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00 και στις 18.30 για το κοινό)

Εγκατάσταση MOUNT

Το βουνό από πηλό θα διατηρείται σε ιδανική υγρασία και θα παραμείνει στον χώρο σαν εγκατάσταση για τέσσερις μέρες. Το κοινό μπορεί να περπατήσει πάνω του με γυμνά πόδια, να σκαρφαλώσει, να το σμιλέψει. Ένα ζωντανό γλυπτό, ένας τόπος περισυλλογής, μία μάζα που απορροφά.

Γείωση – ένας τρόπος για να σμιλευτεί η αντίληψη του ανθρώπου σε σχέση με το έδαφος που περπατά- εσωτερικά, σωματικά, ηλεκτρομαγνητικά, μεταφορικά. Η εγκατάσταση του MOUNT προτείνει τη λειτουργία ενός χώρου ως καταφύγιο, ενός χώρου για περισυλλογή, θεραπεία, φροντίδα, εμπλέκοντας την εικαστική τέχνη με τη χορογραφία των ανθρώπων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν μαζί τους άνετα ρούχα που μπορούν να λερωθούν καθώς και την προσωπική τους πετσέτα.

Πληροφορίες:
29, 30 Σεπτεμβρίου & 1, 2 Οκτωβρίου 2019 // Ώρες: 11.00-20.00

Εργαστήρια χορού και γλυπτικής MOUNT

Σχολεία: 3, 4, 7, 8, 9, 10 Οκτωβρίου 2019 // Ώρες: 8.30-14.00

Εργαστήρια για μεγάλους (ανοιχτά για όλους ανεξαιρέτου ηλικίας και εμπειρίας): 4, 5, 6 Οκτωβρίου 2019 & 7, 8, 9 Οκτωβρίου 2019 // Ώρες: 17.00-19.00

Εργαστήρι ανοιχτής συμμετοχής για παιδιά (ηλικία 6-15): 5 & 6 Οκτωβρίου 2019 // Ώρες: 11.00-13.00, 10 Οκτωβρίου 2019 // Ώρες: 17.00-19.00

Συντελεστές

Σύλληψη: Bιτόρια Κωτσάλου
Χορογραφία: Bιτόρια Κωτσάλου σε συνεργασία με την ομάδα
Ομάδα ερμηνευτών: Γιώργος Αμέντας, Γιώργος Βήττος, Γιάννης Καβαλάρης, Λία Καράμπελα, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, Βασιλική Τσαγκάρη Χρυσανθακοπούλου, Χρήστος Χρυσανθακόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά
Σύμβουλος Έργου: Γιάννης Καβαλάρης
Αρχιτεκτονική Σχεδιασμός/Επιμέλεια: Iωσήφ Ευφραιμίδης
Βοηθός οργάνωσης: Μαριάννα Καψιμάλη
Επικοινωνία: Φαίη Ιωαννίδου
Φωτογραφίες: Mυρτώ Αποστολίδου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.