Τo Μουσείο Καζαντζάκη συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Με αφετηρία το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης» το οποίο επιλέχτηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), το Μουσείο Καζαντζάκη τιμά το σκεπτικό του ICOM και γιορτάζει με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες του το Σάββατο 18 Μαΐου, ενώ παράλληλα εγκαινιάζει την εκπαιδευτική δράση «Τα κινέζικα τείχη φαίνονται από τη Σελήνη…» για παιδιά με αυτισμό μαζί με τους γονείς τους.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επισημαίνει ότι: «Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Διαφυλάσσοντας με σεβασμό την ιστορική μνήμη και την παράδοση, αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να υπηρετήσουν τις ανάγκες του».

Τo Μουσείο Καζαντζάκη πραγματοποιεί για πρώτη φορά μια εκπαιδευτική δράση για παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους με σκοπό να ενισχύσει την προσβασιμότητα όλων στο Μουσείο, στην εκπαίδευση και στο παιχνίδι.

 «Τα κινέζικα τείχη φαίνονται από τη Σελήνη…»

Εκπαιδευτική Δράση για παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος μαζί με τους γονείς τους

Τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα ταξιδιωτικά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη και να γνωρίσουν μέσα από τη ματιά του συγγραφέα τον πολιτισμό της Κίνας. Στην εκπαιδευτική δράση «Τα κινέζικα τείχη φαίνονται από τη Σελήνη…» συναντάμε χελώνες, πριγκίπισσες και ιδεογράμματα για να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το θέμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λόγου & Τέχνης του Μουσείου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας…Κίνα».