Τα online εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης επιστρέφουν για τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου.

Τα online εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα, σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας, αλλά και σε αγγλόφωνα παιδιά στο εξωτερικό. Μέχρι και τον Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Ένα ειδώλιο για το καλοκαίρι» | Για παιδιά 4-6 ετών

Το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά και φέτος, θα έχετε μαζί σας στην παραλία ένα… φυλακτό. Ένα φυλακτό που θα εμπνευστείτε από την Κυπριακή Συλλογή του Μουσείου και ένα μαγικό παραμύθι.

Στο τελευταίο διαδικτυακό εργαστήρι αυτής της χρονιάς, θα ταξιδέψετε με μια ιστορία για τη θάλασσα, θα τραγουδήσετε τραγούδια καλοκαιρινά, θα χορέψετε χορούς από μέρη εξωτικά και θα παίξετε με ένα αγαπημένο υλικό, τον πηλό. Θα πλάσετε, θα κόψετε, θα χαράξετε και θα χρωματίσετε φυλακτά που θα σας δώσουν ορμή για να χαρείτε το καλοκαίρι.

Υλικά: Πηλός που στεγνώνει στον αέρα (λευκός ή κόκκινος), ξυλάκια, οδοντογλυφίδες, μολύβι ή οποιοδήποτε εργαλείο για να χαράξετε, μπογιές (τέμπερες ή νερομπογιές)
Αν δεν βρείτε πηλό μπορείτε να έχετε αλεύρι και αλάτι για να φτιάξετε ζυμάρι.

Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) – Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος)

Ημερομηνίες εργαστηρίων:
Κυριακή 9/5 11.00-13.00 πμ (ώρα Ελλάδος) – ελληνόφωνο εργαστήριο
Κυριακή 16/5 11.00-13.00 πμ (ώρα Ελλάδος) – (επανάληψη) ελληνόφωνο εργαστήριο
Σάββατο 15/5 18.00-19.30 μμ (ώρα Ελλάδος) – αγγλόφωνο εργαστήριο

Αριθμός παιδιών: 15
Πληροφορίες: emarkou@cycladic.gr

«Μια ζωή σαν περιπέτεια» | Για παιδιά 7-10 ετών

Σε όλους τους μύθους, στα αγαπημένα σας παραμύθια και στις ιστορίες που αγαπάτε, υπάρχει ένας ήρωας που καλείται να εκπληρώσει μια αποστολή, να απαντήσει σε προκλήσεις και να ξεπεράσει εμπόδια. Σε κάθε περιπέτεια δοκιμάζονται οι δυνάμεις του και οι δεξιότητές του και κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει τον βοηθάει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Όταν επιστρέφει στην κανονικότητά του, στις καθημερινές του συνήθειες, τι έχει αλλάξει; Νιώθει πιο μεγάλος, πιο έτοιμος να αναγνωρίσει τις δυνάμεις του και τις αδυναμίες του, να ζητάει και να δέχεται βοήθεια όταν τη χρειάζεται;

Σε αυτό το εργαστήρι θα ξετυλίξετε το νήμα της δικής σας ζωής και θα γιορτάσετε το μεγάλωμά σας. Μέσα από τη δημιουργία εικαστικών έργων, θα αναπαραστήσετε σημαντικούς σταθμούς, επιτυχίες και σημαντικές αλλαγές της δικής σας περιπέτειας. Ψάξτε, λοιπόν, στα αρχεία σας και μαζί με τους γονείς σας τυπώστε σε απλό χαρτί 4 με 6 αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από το μεγάλωμά σας για να χρωματίσετε τη δική σας ιστορία.

Υλικά: Φωτογραφίες του παιδιού τυπωμένες σε απλό χαρτί (ασπρόμαυρες και κατά προτίμηση ολόσωμες), 4 χαρτόνια Α4 χρωματιστά, φύλλα άσπρα Α4, ψαλίδι, κόλλα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, σπάγγο ή λεπτές κορδέλλες

Νιόβη Σταυροπούλου (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια)- Ιφιγένεια Θεοδοσίου (Παιδαγωγός)

Ημερομηνίες εργαστηρίων:
Σάββατο 15/5 11.00-13.00 πμ (ώρα Ελλάδος) – ελληνόφωνο εργαστήριο
Κυριακή 23/5 11.00-13.00 πμ (ώρα Ελλάδος) – (επανάληψη) ελληνόφωνο εργαστήριο
Σάββατο 22/5 18.00-19.30 μμ (ώρα Ελλάδος) – αγγλόφωνο εργαστήριο

Αριθμός παιδιών: 15
Πληροφορίες: emarkou@cycladic.gr