Ελληνικά ελαφρά τραγούδια και τραγούδια από οπερέττες

Η υψίφωνος Νάνσυ Παπακωνσταντίνου και η πιανίστα Φωτεινή Τριανταφύλλου θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με ελληνικά ελαφρά τραγούδια και τραγούδια από οπερέττες των Γ. Λαμπίρη, Ν. Χατζηαποστόλου, Κ. Γιαννίδη, Αττικ, Μ. Σουγιούλ, Γ. Μουζάκη και Θ. Σακελλαρίδη, την Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00. Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων του Νοσοκομείου με τον τίτλο «Πολυφωνίες».

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα
Γ. Λαμπίρης – Το αηδονάκι
Ν. Χατζηαποστόλου  – Σαν όνειρο
Ν. Χατζηαποστόλου  – Νοσταλγία της παλιάς Αθήνας
Κ. Γιαννίδης   – Τα δικά σου τα μάτια
Κ. Γιαννίδης – Χτες το βράδυ
Αττικ – Παπαρούνα
Αττικ – Είδα μάτια
Μ.Σουγιούλ – Ας ερχόσουν για λίγο
Γ.Μουζάκης – Οπου κι αν πας
Θ.Σακελλαρίδης – Νεράιδα του γιαλού

Αθανασία Παπακωνσταντίνου

Η Αθανασία Παπακωνσταντίνου σπούδασε κλασσικό τραγούδι στην τάξη της Βαρβάρας Γκαβάκου, στο Ωδείο Αττικής από όπου αποφοίτησε με άριστα.

Σε ηλικία 23 ετών, κέρδισε το 2ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Κλασσικού Τραγουδιού της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων. Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στην Ακαδημία Λυρικής Τέχνης του Όζιμο στην Ιταλία, όπου μελέτησε λυρικό τραγούδι και θεατρική έκφραση με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Luigi Alva, Raina Kubainvaska και William Matteuzzi.

Έχει παρακολουθήσει masterclasses και έχει λάβει ιδιωτικά μαθήματα με τους Luciana Serra, Boiko Zventanov, Giuseppe Raffa, Βάσω Παπαντωνίου, Δημήτρη Καβράκο, Carmen Gonzalez και Άρη Χριστοφέλλη.

Έχει εμφανισθεί στις παραστάσεις «Θυμήσου εκείνα τα Χρόνια» του Θ. Σακελλαρίδη, «Το παραμύθι του Τσάρου Σαλτάν» του Rimsky-Korsakov και «Νυχτερίδα» του J. Strauss, παραγωγής Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και στην παράσταση «Ο Νάνος» του Zemlinsky, παραγωγής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τα τελευταία δύο χρόνια ως μέλος ανεξάρτητης καλλιτεχνικής ομάδας μελετά και ερμηνεύει ρόλους στο πλαίσιο προσαρμοσμένων παραστάσεων όπερας.

Έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ όπερας του Όζιμο, στη Ιταλία, ερμηνεύοντας τους ρόλους της Susanna από το έργο «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του W.A. Mozart και της Contessa από το έργο «Mese Mariano» του Giordano και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία ερμηνεύοντας άριες των Ηαndel, Mozart, Puccini, Donizetti κ.α.

Έχει εμφανιστεί στις μουσικές παραστάσεις «Η Άλλη Πλευρά» σε μουσική του Χ. Αλεξόπουλου και σκηνοθεσία της Α. Δαρλάση και στα «Θεραπαιχτικά σε σκηνοθεσία Γ. Βουζουλίδη και έχει ερμηνεύσει Bellini στο χορευτικό – θεατρικό δρώμενο «Kicking and Screaming» σε σκηνοθεσία της A. Bennett.

Φωτεινή Τριανταφύλλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο και στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο. Κατέχει Δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο», Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό «Άριστα», Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό «Λίαν Καλώς» και Πτυχίο Φυγής με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε την πιανιστική μελέτη δίπλα στους Γιάννη Τζόνκερ και Loudmila Stoyanova. Στην πορεία, συμμετέχει ενεργά σε πανελλήνια και διεθνή master-classes με καθηγητές τους: Paola Volpe (Ιταλία), Oxana Yablonskaya (Ρωσία), Jermaine Mounier (Γαλλία), Frank Wibaut (Αγγλία), Duo Ganevi (Βουλγαρία), Borislava Taneva (Βουλγαρία), Loudmila Stoyanova (Βουλγαρία), Gyorgy Sandor (Ουγγαρία), Alfons Kontarsky (Ουγγαρία), Andras Kemenes (Ουγγαρία), Γιάννης Τζόνκερ (Ελλάδα).

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε κύκλο μαθημάτων πάνω στο σύστημα ORFF καθώς και σειρά σεμιναρίων Μουσικοθεραπείας υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής (ΕΣΜΑ) και επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Η Παιδαγωγική του Σχολείου» υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Μουσικής.

Έχει αποσπάσει το Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων και το Β’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στο SALERNO της Ιταλίας στην κατηγορία Piano-Duo. Έχει δώσει πολυάριθμες ατομικές συναυλίες και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Αυστρία.

Η μουσικοπαιδαγωγική της πορεία ξεκινά από το 1987 παράλληλα με την οργάνωση κι επιμέλεια καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικοκινητικής αγωγής στο Ωδείο Αγίου Στεφάνου. Στο παρελθόν εργάστηκε στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής, Δημοτικό Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας», Δημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας, Μουσική Σχολή «Ηχόχρωμα». Έχει θητεύσει ως καλλιτεχνική διευθύντρια στη Μουσική Σχολή Μεσογείων (1998-1999). Είναι μέλος του ΕΣΜΑ και του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Καθηγητών Πιάνου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ